Postimees TV: surfikuningas tuli peadpööritavast äpardusest elegantselt välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida teha, kui pudened piinlikul moel keset lainet oma surfilaualt? Mida ikka - väike kukerpall ja oledki tagasi jalgel! Kõlab müstilise trikina, kuid kui oled 11-kordne maailmameister Kelly Slater, saad teha nägu, et kõik oligi täpselt nii mõeldud...

«No see oli huvitav,» võttis 46-aastane (!) Slater juhtunu ise stoilise rahuga kokku. MM-tiitlit tema auhinnakappi ei lisandunud, selle võitis brasiillane Gabriel Medina, kes sai Austraalias toimunud finaaletapil jagu austraallasest Julian Wilsonist. Hooaega tagasihoidlikult alustanud Medina sai õige hoo sisse alles poole aasta pealt, sest viimasest viiest etapist võitis ta kolm ja oli ülejäänud kahel kolmas. Wilson sai ka hooaja kokkuvõttes hõbeda, pronks kuulus brasiillasele Filipe Toledole, mõlemad võitsid kaks etappi.

Naistest krooniti maailmameistriks austraallanna Stephanie Gilmore, kellele tiitel oli juba seitsmes. Gilmore võitis kolm etappi ja lõpetas vaid korra viiendast kohast tagapool. Hõbe kuulus kaks etappi võitnud Lakey Petersonile (USA) ja pronks surfiparadiisi Hawaiid esindavale Carissa Moore'ile, kes võitis samuti kaks etappi, sealhulgas hooaja viimase võistluse. Juba kahe aasta pärast on surfimaailma parimatel aga võimalik teha Tokyos enneolematut ehk saada kaela olümpiakuld, sest Enoshimas jagatakse esmakordselt välja surfi olümpiamedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles