Fotod: trofee teeninud Tänak ja Järveoja jagasid Hamiltoni, Vetteli ja teiste legendidega lava

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ralliekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja külastas eile Peterburi, kus toimus Rahvusvahelise Autoliidu FIA auhinnagala.  Seal said eestlased lõpuks kätte ka autoralli MM-sarjas teenitud kolmanda koha eest trofee.

Tänak ja Järveoja, kes valiti rahva poolt lõppenud rallihooaja parimaks sõitjaks ja kaardilugejaks, teenisid MM-arvestuses prantslase Sebastien Ogier' ja belglase Thierry Neuville'i järel 181 punktiga kolmanda koha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now 2018 season officially finished! #saintspetersburg #russia #wrc ❤️?

A post shared by Ott Tänak (@otttanak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#fiapricegiving 2018? ••• #season2018 #wrc #fia

A post shared by Martin Järveoja (@martinjarveoja) on

Eilsel auhinnagalal olid kohal ka autospordimaailma suurimad staarid ehk vormel 1 sõitjad ning oma karjääri viienda MM-tiitli sai kätte Lewis Hamilton. Eriauhinna said Toto Wolff ja Niki Lauda.

Fännid said sedapuhku osaleda vaid ühel hääletusel, valides aasta meeldejäävama sündmuse. Hääletuse võitis Teemu Suninen, kes pääses Soome rallil imekombel rängast avariist. Võrdluseks - ka WRC sarjas korraldati ralliaasta kõige maagilisema hetke hääletus ning selle võitsid Tänak-Järveoja oma kübaratrikile ehk kolme ralli järjestikuse võiduga. Eestlased võidutsesid mäletatavasti järjest Soome, Saksamaa ja Türgi rallidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles