“Sa kas armastad seda tööd või lähed teist teed”

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaaliast päris kokk Fabio Skenders Demirxhi käib riigist riiki õpetamas hea pitsa valmistamise saladusi.
Itaaliast päris kokk Fabio Skenders Demirxhi käib riigist riiki õpetamas hea pitsa valmistamise saladusi. Foto: Mailiis Ollino

Teatavasti asub pitsasõprade Meka Itaalias. “Kes pole Itaalias käinud, see pole õiget pitsat saanudki,” ütlevad uhkelt need, kellel võimalus avanenud. Kuid kas võib nii olla, et mida aeg edasi, seda suurem šanss on leida Itaaliale omast küpsetist meie kodumaaltki?

Pärnut külastanud Itaalia pitsameister Fabio Skenders Demirxhi ehmus, kui nägi kohalike lemmikpitsat. “Pitsal peaks olema minimaalselt asju, et maitse ilusti esile tuua,” seletas kokk. Samuti jäi talle arusaamatuks, miks me joome piima­kohvi pärast einestamist, sööme iga päev liha ja hommikusöögi valikusse kuulub lõhefilee.

Demirxhi tuli Eestisse vaid neljaks päevaks, et õpetada suvepealinna uue restorani Umberto kokkadele nippe, kuidas tõelisi Itaalia roogi valmistada. “Siin on tublid kokad, aga nad tulevadki siia tööd tegema,” seletas pitsameister, kuidas praegu ei tunne töötajad veel toidu hingeelu. Demirxhi jutustas, kuidas ühel päeval temalt küsiti: kuidas ta teab, et pitsa on valmis. “Ma vastasin, et ega ma teagi, ma lihtsalt tunnen seda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles