Raplas tatsasid ringi unest äratatud karud (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna hommikul üllatasid Rapla elanikke öösel Lepiku tänava piirkonda tekkinud jäljeread, mis andsid aimu, ent linna oli sattunud seltskond karusid. Esialgsetel andmetel võis neid olla koguni neli, ema kolme pojaga.

Esmalt teatati karudest Facebooki gruppi Raplamaa rahvas postitatud pildiga, mille kommenteerijad asusid uurima, miks mesikäpad veel ei maga. Nädalaleht Raplamaa Sõnumid jagas sotsiaalmeediakeskkonnas aga karude jalajälgedest filmitud videot.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialisti Peep Männili sõnul ei ole kolme pojaga karuema väga ebatavaline nähtus ning palju haruldasemad on juhtumid, kus poegi on neli või lausa viis. «See, et karud praegu üleval on, on aga tõenäoliselt tingitud sellest, et nad on üles aetud,» rääkis Männil. «Kui nad millegi tõttu, tavaliselt on see inimtegevus, häiritud saavad, tõusevad nad üles, liiguvad üks-kaks ööd ringi ja leiavad siis uue magamiskoha, kus talv mööda saata.»

Männil lisas, et karude uinakust ärkamisi võib juhtuda läbi talve ja igal talvel tuleb ette juhtumeid, kus karud inimtegevuse tagajärjel üles aetakse. See, et Rapla linn karude teekonnale ette jäi, on peaspetsialisti sõnul aga lihtsalt kokkusattumus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles