Video ja galerii: õppuse Orkaan teisel päeval peeti tuliseid lahinguid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel alanud suurõppuse Orkaan XIII teisel päeval pidasid kaitseliitlased viivituslahinguid üle Jõesuu silla liikunud vastasega, et aeglustada nende jõudmist Pärnu lennuväljale.

Kaitseliidu üksused pidasid eile tuliseid lahinguid vastast imiteerinud Kalevi pataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardzega, kelle ülesanne oli liikuda Sindi poole ja seejärel Pärnusse, et hõivata Pärnu lennuväli lisajõudude saabumise võimaldamiseks.

Kaitseliidu ülesanne oli viivitada vastast eri punktides ja aeglustada nende tegevust Sindini, kus toimub veel täna õppelahingute järgmine ja viimane etapp.

Pärast lõpulahingut Sindis ja kell 13 toimuvat lõpurivistust saavad riigikaitsehuvilised aga tutvuda Kaitseliidu, Kalevi pataljoni, Zemessardze ja ülejäänud partnerite masinatega ja proovida sõdurisuppigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles