Ojulandi peksulugu uurinud prokurör: loodan, et neist saavad sõbralikud külanaabrid (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Erik Prozes / Postimees

Poliitik Kristiina Ojuland andis juuni lõpus sotsiaalmeedia vahendusel teada intsidendist, kus läks naabrimehega kaklema. Tänaseks on kriminaalmenetlus lõppenud ning selgunud, et füüsilist kokkupuudet naabrite vahel polnud, küll aga toimus emotsionaalne sõnavahetus.

Vahejuhtum leidis aset 26. juuni õhtul, kui 17-aastane neiu sõitis Harjumaal Jõelähtme vallas Ihasalu külas jalgrattaga koju. Pärast seda, kui neiu möödus poliitik Kristiina Ojulandi kodust, ründasid teda maja hoovist välja jooksnud kaks väikest koera. Juhtunu tagajärjel kukkus neiu jalgrattalt maha ning sai kergelt vigastada. Samal päeval läksid neiu vanemad Ojulandi juurde ning neiu isa ja poliitiku vahel tekkis sõnavahetus.

Neiu isa teavitas juhtunust helistades samal päeval politseisse. Hiljem pöördus politsei poole avaldusega ka Ojuland, kes väitis, et neiu isa on talle käevigastuse tekitanud.

«Asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Menetluse käigus on politsei teinud kõikvõimalikud menetlustoimingud. Kogutud tõendid kinnitavad, et kahe inimese vahel toimus emotsionaalne sõnavahetus,» selgitas kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Maksim Kink.

«Koerte omanik käis pärast juhtunut arstlikul läbivaatusel raviasutuses, kuid EMO-st saadud dokumendid ei kinnita ühiselt seda, et koerte omanikule oleks tervisekahjustus tekitatud. Samuti ei leidnud kinnitust väide füüsilise kokkupuute kohta. Olemasolevatest andmetest lähtuvalt saame kindlalt väita ainult seda, et koerte omanik haaras mehe T-särgist kinni ning lõhkus seda. Sellest tulenevalt puudub kriminaalasjas alus meest kehalise väärkohtlemise tekitamises süüdistada,» ütles prokurör.

«Loodan, et edaspidi saadakse võimalikud lahkhelid rahulikumalt ära lahendada. Oleks veel parem, kui osapooled lepivad omavahel ära ning neist saavad sõbralikud külanaabrid,» avaldas prokurör lootust.

Kriminaalasjas kogutud tõenditest tulenevalt andis prokuratuur Põhja prefektuurile loa kriminaalmenetluse lõpetamiseks. Vastav määrus on edastatud vahejuhtumi pooltele. Määrus ei ole veel jõustunud.

Paralleelselt kriminaalmenetlusega alustati ka väärteomenetlust lemmikloomade pidamise nõuete rikkumise suhtes. Selle menetluse eesmärk on selgitada välja, kas Ojuland oleks pidanud tagama selle, et tema koer ei pääse territooriumil vabalt liikuma ega ohustaks teisi inimesi. Väärteomenetlus veel käib, kannatanu on üle kuulatud.

Kuula poliitiku versiooni sündmusest:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles