Postimees TV: Doncic vedas Dallase tähtsa võiduni, Westbrook kerkis kõigi aegade kolmandaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic möödub mängleva kergusega James Hardenist.
Luka Doncic möödub mängleva kergusega James Hardenist. Foto: Michael Wyke / AP / Scanpix

Korvpalliliigas NBA säras jälle Luka Doncic, vedades Dallas Mavericksi 128:108 võidule kevadise läänekonverentsi finalisti Houston Rocketsi üle. Russell Westbrook sai aga Oklahoma City Thunderi võidumängus hakkama vägeva kolmikduubliga, mis tõstis ta ses arvestuses kõigi aegade edetabelis kolmandat kohta jagama.

Doncic kostitas Rocketsit ise 20 punktiga, olles koos Devin Harrisega Mavericksi suurim korvikütt. Lisaks võttis sloveen kuus lauapalli ja andis kaks korvisöötu. Nii Harrison Barnesi, DeAndre Jordani kui ka J. J. Barrea arvele kanti 13 punkti. Kahekümnest mängust 9 võidu kõrvale juba 11. kaotuse saanud ja läänekonverentsi tihedas konkurentsis koguni eelviimasele kohale langenud Rocketsi parim oli 25 punkti, 11 lauapalli ja 17 korvisööduga kolmikduubli teinud James Harden.

Kolmikduublite osas hiilgas aga läinud ööl Hardeni endine meeskonnakaaslane Westbrook, kes sai Thunderi 100:83 võidumängus idakonverentsi punase laterna Cleveland Cavaliersi üle kirja 23 punkti, 19 lauapalli ja 15 korvisöötu. Hooaja kolmas kolmikduubel kergitas Westbrooki karjääri arvestuses nüüd ühele pulgale legendaarse Jason Kiddiga, mõlemal mehel on koos 107 kolmikduublit.

Enamat on suutnud vaid Oscar Robertson (181) ja Magic Johnson (138). Kui Robertsoni püüdmine ei tundu üleliia realistlik, siis Johnsoni saavutuse võib 30-aastane Westbrook vabalt ületada. Nimelt jõudis ta 107 kolmikduublini 760 mänguga, samas kui näiteks viie aasta eest 40-aastasena karjääri lõpetanud Kiddil kulus selleks tervelt 1247 kohtumist. Hooaega nelja järjestikuse lüüasaamisega alustanud Thunder on pärast seda 16 mängust võitnud 13 ja kerkinud läänekonverentsis neljandaks.

Russell Westbrook jagab nüüd kõigi aegade edetabelis kolmandat kohta, aga sihib veelgi kõrgemale.
Russell Westbrook jagab nüüd kõigi aegade edetabelis kolmandat kohta, aga sihib veelgi kõrgemale. Foto: Rob Ferguson / USA TODAY Sports / Scanpix

Individuaalselt tegi võimsa mängu ka Portland Trail Blazersi tagamees Damian Lillard, tabades 115:112 võidumängus Orlando Magicu üle 15 kaugviskest 10 ja kogudes lõpuks 41 punkti. Just Lillardi korv ja kaks vabaviset kindlustasid lõpuminutil Blazersile võidu. Magicu ridadesse kuuluv ekskalevlane Isaiah Briscoe jäi taas nende meeste sekka, kes mänguaega ei teeninud. Milwaukee Bucks alistas aga Giannis Antetonkoumpo 36 punkti, 11 lauapalli ja kaheksa korvisöödu toel 116:113 Chicago Bullsi.

Kõik tulemused:

  • Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 108:94
  • Philadelphia 76ers - New York Knicks 117:91
  • Brooklyn Nets - Utah Jazz 91:101
  • Houston Rockets - Dallas Mavericks 108:128
  • Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116:113
  • Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 128:89
  • New Orleans Pelicans - Washington Wizards 125:104
  • Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 100:83
  • Portland Trail Blazers - Orlando Magic 115:112
  • Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 115:99

Tabeliseis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles