Järelvaadatav: noored arutavad digiajastu tuleviku ja probleemide üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narvas toimub täna ja homme rahvusvaheline konverents «Digital Youth 2018. Future is Now.» Postimees teeb Tartu Ülikooli Narva Kolledžis toimuva konverentsi avaosast otseülekande. 

Konverentsi põhieesmärk on suurendada arusaama noorte olukorrast digiajastul ja jõustada noori ning nendega töötavaid spetsialiste aktiivseks kaasarääkimiseks ja lahenduste pakkumiseks. 

Noored hakkavad lahendama tänaseid globaalseid probleeme tulevikus, probleemid on mõjutatud tänastest valikutest.

Augud digikompetentsis on hea seletus homsele ebavõrdsusele. Korraldajate sõnul on puudu teadmisest, mida tähendab olla noor digiajastul ja milliseid oskusi vaja läheb. Seda kõike ka 50 aasta pärast. Lisaks on noortel vähe võimalusi, et mõjutada tänaseid valikuid.  

Neid mõtteid saab kuulata rahvusvahelisel konverentsil «Digital Youth 2018. Future is Now.»

Konverentsi avab president Kersti Kaljulaid ja inspiratsioonikõnesid peavad Soome haridustehnoloogia ettevõtte Mehackit Atelier tegevjuht Heini Karppinen ja tuntud arvutiprogrammeerija, lastekirjanik ja autor Linda Liukas.

Sellele järgneb sissejuhatus paralleelsessioonidesse, kus noored hakkavad seitsmele teemale lahendusi otsima.

President Kersti Kaljulaidi arvates proovivad vanemad selgitada lastele, et nad elavad digimaailmas. Noortele on see loomulik, sest tehnoloogiline areng on jõudnud erinvatesse valdkondadesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles