Treiler väljas: Eesti-Armeenia komöödia «Lõbus perekond» tempokas õrritaja lööb pulsi lakke Saara Kadaku kaklusstseeniga

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesed kaadrid suvel Eestis filmitud komöödiafilmist «Lõbus perekond» on viimaks avalikkuse ees: ilmunud on Eesti-Armeenia naerutaja esimene nn õrritaja, mis on vastavalt ootustele vägagi tempokas.

Treileris näeb pikemalt üht peaosaliste madinastseeni ning vihjeid ka kõrvaltegelaste kohta. Kusjuures, tagaajamisstseenist väljus näitlejanna Saara Kadak nii mõnegi sinika ja marrastusega, kuna stseeniks ettevalmistumine toimus näitlejanna sõnul kohapeal ja spontaanselt, ühtegi kaklemise eksperti kohapeal polnud ja lähtuda tuli vaid režissööri näpunäidetest. Kakluse käigus lisasid näitlejad veel ka ise stseenile üht koma teist.

«Ma sain…ütleme viis sinikat, muhu pähe ja paar marrastust,» kommenteeris stseeni Saara Kadak lõbusalt. «Aga seda puhtalt enda pärast, sest Armen mind kordagi tegelikult stseeni käigus ei löö. Samuti ei plaani seda ka tema tegelane, aga rüselemist oli ikka omajagu.» Kõigest sellest hoolimata mõtleb Saara asjale tagasi vaid naerdes ja ütleb, et kõike oli ääretult vahva teha.

«Kõik sujus võtetel ülihästi. Režissöörile ütlesin ka, et kui ma oleksin režissöör, siis tahaksin olla just tema moodi. Kiire, asjalik, aktiivne, teab mis teeb ja mida tahab. Keerulistes olukordades leiab ruttu uued lahendused. Aitab näitlejat ja seletab ilusti enne stseeni algust asjad üle ning ütleb õiged märksõnad. Teeb piisavalt proovi,» kiidab Saara Kadak lavastajat ja stsenaristi Mihhail Pogosovi.

Saaral ja Armeenia päritolu näitlejal Armen Arushanjan oli «Lõbusa perekonna» võtetel väga hea klapp. «Me sobisime hästi, ehkki suhelda oli keeruline, sest ta rääkis halvasti inglise keelt ja mina halvasti vene keelt. Ta polnud kerges olukorras, sest ta sai väga vähe aega enne võtteid teada, et ta peab filmis väga palju inglise keeles rääkima. Ta tuli sellest olukorrast väga tublisti välja,» kiidab Saara partnerit. 

«Lõbusa perekonna» peategelane Artur (Armen Arushanjan) unistab filmitegija karjäärist. Ent tema vanaisa arvates on Artur just õige mees jätkama perekonna kuulsat veiniäri. Kui aga eestlasest veinieksperdi hävitava kriitika tõttu ähvardab nende veiniäri krahh, nõustub Artur sõitma Tallinnasse, et lahendada raske olukord ning ühtlasi kohtuda ka noormehe stsenaariumi vastu huvi tundnud produtsendiga. Tallinnas satub Arturi teele iseteadev, teravkeelne ja lolluse suhtes sallimatu ettekandja Ingrid (Saara Kadak). Peagi on noored teineteisel turjas kinni ning sündmused võtavad sootuks ootamatu suuna. 

Näitlejanna Saara Kadak ootab filmi väga, sest tema jaoks on see esimene suurem rahvusvaheline filmiroll. «Stsenaariumit lugedes kujutasin täpselt ette kuidas see välja võiks näha ja võttel olles sain aru et režissöör mõtleb sama moodi. Arvan, et montaaž ja järeltöötlus tuleb samuti hea.»

«Lõbusa perekonna» loos teeb kaasa suur hulk kodumaiseid staare ning parimaid armeenia näitlejaid. Nende hulgas eesti esidiiva Merle Palmiste ning alati võrratu Andrus Vaarik. Oma osa on filmis ka Liina Vahtrikul, Mart Toomel, Andres Dvinjaninovil, Elina Reinoldil, Ain Mäeotsal ja armeenia staaridel Aram Gevorgjanil, Arman Navasardjanil, Vigen Stepanjanil. 

Loo stsenarist ja lavastaja: Mihhail Pogosov

Filmi tootjad: Apollo Film Productions, Zolba Productions ja Berg Sound

Produtsendid: Veiko Esken, Tanel Tatter, Jevgeni Supin, Ivar Vendelin, Mihhail Pogosov

Filmi levitab: Hea Film

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles