Martin Helme: äkki valas Tarand ise oma kraele viina (26)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EKRE asejuhi Martin Helme sõnul oli eurosaadik Indrek Tarand oma eilse provokatsiooni Toompeal hästi läbi mõelnud ja ei saa välistada, et ta oli endale viina kraele valanud.

«Tal oli alkoholilõhn juures, silm krõllis ja ma tegin järelduse, et nagu alati on Tarand jälle purjus,» rääkis Kanal 2 «Hommiku» saates EKRE asejuht Martin Helme. Ta lisas, et kuigi hiljem kinnitas politsei, et eurosaadik oli kaine, siis on võimalus, et eurosaadikul oli muu joove või jääknähud. «Tal oli provokatsioon hästi läbi mõeldud, äkki valas ta ise krae peale viina,» pakkus riigikogu liige välja.

Helme sõnul tuli Tarand eile EKRE miitingule provotseerima ja sai, mis tahtis. «Kui küsite, kas mul oli kahju, siis ei olnud,» ütles ta. Helme sõnul olid miitingu korraldajad provokatsiooniks valmis, kohal oli turvameeskond, kes Tarandi politseile üle andis. «Aga öelda, et ta peksa sai, on liialdus,» kinnitas Helme.

Riigikogu liikme sõnul oli eilsel meeleavaldusel rohkem rahvast, kui nad ootasid.  Ta lisas, et kui tavalised inimesed on endast nii välja aetud, siis peaks iga poliitik mõtlema, miks see nii on.

«Ma ei saa kindel olla, et äkki osa neist togijatest olid sotsid, sest sotse oli seal platsil eile palju,» sõnas Helme.

EKRE poliitik on veendunud, et eilne rüselus rikkus Tarandi maine. «Kui sa oled käpuli maas ja röögid sotside loosungeid, siis see pilt jääb sind saatma elu lõpuni,» sõnas Helme.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles