Video: Tallinna loomaaia jääkarud tähistavad sünnipäevi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Tallina loomaaias on elevust kui palju, sest novembri lõpp toob endaga jääkarude sünnipäevad. Laupäeval, 24. novembril sai 17-aastaseks isajääkaru Nord, täna aga täitub teine eluaasta noorel jääkarumürakal Aronil.

Viinis kuninglikus Schönbrunni loomaaias sündinud, Novosibirski ja Moskva loomaaedades olnud ning aastast 2009 Tallinna loomaaias elav võimas isajääkaru Nord tähistab sünnipäeva samal päeval, mil tema esiklaps — eelmisel talvel isa sünnikoju Schönbrunni kolinud Noral oli laupäeval viies sünnipäev. 

Polaariumis jalutades võib näha, kuidas Arktika isandad väsimatult ringi toimetavad: ujuvad, sukelduvad, mänguasjadega müravad või pärast suplust karva kuivatades end poriseks püherdavad. Jääkarumajas on aga uudistamiseks välja pandud fotostend Aroni sünnist ja kasvamisest.

Jääkaru on Arktika valitseja, polaaralade karmide elutingimustega kohastunud tippkiskja. Isane jääkaru võib olla enam kui pikk ja kuni 1000 kg raske. Vaatamata suurusele on jääkarud kiired ja osavad ning head ujujad ja sukeldujad. Jääkaru nahk on must ja neelab hästi soojust, valge värvus tuleb õõnsatest karvadest, mis lisaks soojusisolatsioonile ka veepinnal püsimist soodustavad. Toidu või paarilise, samuti sobivate olude otsinguil muutlikus kliimas võivad jääkarud läbida sadu või isegi tuhandeid kilomeetreid aastas.

Vaata vahvat videot jääkaru Nordist, kes endale uue mänguasja sai ja lõpuks totaalse muutumise läbis! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles