Võimsalt võidelnud Saaremaa andis Prantsusmaa tippklubile vägeva lahingu, kuid kaotas kohtumise

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa Võrkpalliklubi pidas klubi ajaloo kolmandat mängu eurosarjas, kui Kuressaares anti vägev lahing CEV Challenge Cupi põhiturniiri raames Prantsusmaa tippklubi Poitiers´ile, mis lõpuks napilt 2:3 kaotati. 

Saaremaa meeskond Prantsusmaa tippklubi vastu aukartust ei tundnud ning kohe suudeti mängida korralikku võrkpalli. Siiski oli esimeses geimis Poitiers'i meeskond parem ning geim võideti 25:19.

Teises geimis sai Saaremaa oma mängu aga veelgi paremini käima ning ootamatult oldi korraks kohtumist 19:17 ka juhtimas. Siiski suutsid 23:23 seisu pealt Prantsusmaa meeskonna mängijad kindlamad olla ning otsustavate rünnakutega suutis Poitiers teise geimi võita 25:23. 

Kolmandas geimis läks Poitiers kohe alguses oma teed, kuid saarlased suutsid ka siis tagasi mängu tulla 2:7 kaotusseisust. Geimi otsustavas faasis suutsid saarlased oma mängu peale suruda ning Siim Põlluääre suurepäraste rünnakute juhtimisel võeti 25:23 geimivõit. 

Neljandas geimis nägi hoopis teistsugust Saaremaad -iga palli nimel võideldi lõpuni, rünnakul mindi täiega panema. Sellise mängu eest saadi tasuks igati korralik 25:23 geimivõit, mille abil viidi kohtumine otsustavasse geimi. 

Viiendas geimis olid siiski prantslased tunduvalt kindlamad ning ei lasknud kahel ebaõnnestunud geimil ennast häirida. Viies geim kuulus Poitiers'ile seisuga 10:15 ning sellega ühtlasi võitis Poitiers mängu 3:2

ENNE MÄNGU:


Kvalifikatsioonis alistas Eesti valitsev meister Taani klubi Gentofte, Poitiers pääses otse põhiturniirile. Prantsusmaa liigas hoiab Poitiers hetkel viiendat positsiooni, Saaremaa on Credit24 Meistriliigas kolmandal kohal. 

Saaremaa meeskonna peatreener Urmas Tali on positiivselt meelestatud, panustades tahtmisele, kodupublikule ja vaimsele valmisolekule.

«Mina treenerina olen rahulik, usun, et meil on kodupubliku toel võimalusi küll. Väga oluliseks saab mentaalne valmisolek, eneseusk ja valmisolek võidelda. Miinimumeesmärgi ehk neli eurosarjamängu oleme juba kätte saanud ja nüüd tuleb osata ka rõõmu tunda, kus me hetkel oleme,» rääkis peatreener.

«Nii viimasel ajal peetud liigamängud kui karikamängud on olnud võimaluseks ka prantslaste vastu valmistuda. Neis kohtumistes oleme saanud harjutada sellist mängu nagu homme vaja. Selge see, et seisame suure väljakutse ees, aga usun, et mängijad on vaimselt selleks valmis, iseasi, kuidas suudetakse see väljakul realiseerida. Mina teen treenerina kõik, et see nii oleks. Saab näha, kas Poitiers tuleb meie vastu ka veidi üleolevalt, sel juhul peame oleme valmis seda ära kasutama,» lisas juhendaja ja kinnitas, et vigastusega hädas olnud poolakast sidemängija Lukasz Makowski saab meeskonda aidata.

Samuti traumadega kimpus olevate tempomeeste Mihkel Tanila ja Siim Ennemuisti osalemine selgub vahetult enne mängu.

Intervjuu:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles