Aasta kergejõustiklane Kirt: EM-medal on minevik, vanadesse asjadesse ei tohi kinni jääda

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta meeskergejõustiklaseks valitud Magnus Kirt ütles intervjuus Postimehele, et tänane kergejõustikuhooaja lõpetamine tõi tagasi mälestuse suvisest EM-pronksi võidust.

Aasta meeskergejõustiklaseks valitud Kirt võitis tänavu EMil pronksmedali, uuendas kolm korda Eesti rekordit, püstitades sealjuures vasakukäeliste odaviskajate maailmarekordi tulemusega 89.75.

Aasta kergejõustiklase auhinda peab Kirt oluliseks, sest see näitab talle, et tema tulemusi on märgatud. Lisaks tunnistas Kirt, et tänane galaüritus tõi talle meelde mälestuse Berliini EMist. «Sellised aastalõpuüritused toovad emotsioonid jälle esile. Aga see on nüüdseks minevik ning keskenduda tuleb tulevikule. Ei tohi vanadesse asjadesse kinni jääda,» ütles Kirt.

Juba nädala pärast lendab Kirt esimesse soojamaalaagrisse. Põhjaladumine uueks MM-hooajaks algas aga juba kaheksa nädalat tagasi.

Naistest aasta parimaks kergejõustiklaseks tunnistatud Ksenija Balta saavutas Berliini EMil kuuenda koha ning Birminghami sise-MMil kaheksanda koha. Kuigi lõppenud hooaeg ei olnud Baltale just roosiline, jääb ta rahule sellega, et suutis varasemad negatiivsed kogemused positiivseks pöörata. «Võtsin 2017. aasta kibeda kogemuse kaasa ja tegin endast kõik, et seda mitte korrata,» ütles kolmandat aastat järjest parimaks valitud Balta.

Vaata intervjuud Ksenija Baltaga: 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles