Raik Rutto kodakondsuse küsimusest: ametnikud peavad kiiremini toimetama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA hinnangul eksituse tõttu Eesti passi omanikuks saanud Alli Rutto koos abikaasaga. 
PPA hinnangul eksituse tõttu Eesti passi omanikuks saanud Alli Rutto koos abikaasaga. Foto: Birgit Püve

Siseministri kandidaat Katri Raik ütles Postimehe otsestuudios, et saab Ruttode perekonna pettumusest aru.

Postimees kirjutas täna, et poliitikute lubadustest hoolimata ei ole Abhaasias elava Alli Rutto kodakondsuse küsimus lahendust saanud. Ehkki hiljuti ametist lahkumisest teatanud siseminister Andres Anvelt ütles kuu aega tagasi, et proua Rutto peab saama end täisväärtusliku kodanikuna tunda, kestab jant tema kodakondsuse üle edasi.

Eile lõppes Rutto passi kehtivus. Taotluse uue saamiseks tegi ta rohkem kui kolm kuud tagasi, kuid PPA ei liigu taotlusega kuskile enne, kui on selgunud, kas kodakondsuse seadust hakatakse muutma.

Anvelti töö siseministrina võtab peagi tuleval nädalal üle Katri Raik (SDE), kes lubas asja lahendamise nimel edasi pingutada. «Praegu on selline tunne, et meil on kaks juristi ja kolm arvamust,» lausus Raik.

Seetõttu ütles ka tema, sarnaselt siseministeeriumile ja politsei- ja piirivalveametile, et kõigepealt tuleks ära oodata Tartu Ülikooli teadlaste analüüs, mis kodakondsusõigusele ja optantidele keskendub.

«Proua ja tema poeg on kindlasti pettunud ja ma saan neist väga hästi aru,» ütles Raik. «Ametnikud peavad omavahel leidma rohkem ühist keelt ja toimetama kiiremas tempos. Selle eest ma püüan küll seista, et me leiame kiiremini lahendusi ja oleme suhtlemises avatud,» lisas tulevane minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles