Video ja galerii: Pärnu Keskväljakule püstitati hõbedane jõulupuu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäevaks panid töömehed Pärnu Keskväljakule püsti jõulupuu. Ilus ja kahar hõbekuusk on tänavu koguni 16 meetri kõrgune.

Nagu varasematel aastatel vastutas seegi kord Pärnu jõulupuu kohaletoomise ja püstipaneku eest OÜ Euro Cactuse projektijuht Arne Meier, kes linna pühadepuude eest hoolt kandnud juba pea kaks aastakümmet: esimese kuuse sättis mees enda sõnutsi teatri ees paika 1999. aasta jõuludel. 

Tänavust jõulukuuske ei tulnud kaua sõidutada: Pärnu linnakodaniku annetatud puu toodi kohale Ülejõe linnaosast Lubja tänavalt.

“Oleme seda meelt, et kasutame pigem ära neid kuuski, mida saab linnast võtta ja mis nagunii maha läheksid. Ootel on paar tükki ja eks neid pakuta veel,” rääkis Meier. Selline variant on kasulik linnakodanikelegi, sest puu mahavõtmise eest tuleb muidu välja käia märkimisväärne summa.

Kui eelmisel aastal oli Keskväljakul püsti üsna noor kuusk, siis selle aasta puu on väärikas, ligikaudu poole sajandi vanune. See lihtsustab kuuse püstitaja sõnutsi kaunistamistki. “Tal on oksad tugevamad ja ehteid saab normaalselt külge riputada,” jutustas Meier. “Eelmise aasta kuusk oli noor ja tõmbas seepärast ladvagi viltu – ei pidanud tulede raskusele vastu.”

Soliidne iga annab eeliseid: võra on kahar ja tihe ning pikkusessegi on puu jõudnud kenasti kasvada: kui mullune üsna noor puu oli 12 meetri kõrgune, siis sel aastal püsti pandul on kõrgust lausa 16 meetrit.

Uuenduskuuri läbinud Rüütli platsile jõuab kuusk homme. Seegi on linnakodaniku annetus, mis sõidutatakse esindusplatsile Vana-Pärnust ja Meieri sõnutsi paistab ka silma väärika vanuse ja ilusa laia võra poolest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles