«Hommik!» Punktkirjas trükiste puudumise tõttu ei saa pimedad lapsed «Harry Potteri» raamatuid lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» käis meil külas kirjanik Inga Talvis, kellega rääkisime uuest lasteraamatust. 

Inga Talvis on valmis saanud lasteraamatu, mille tulust ei jäta ta mitte sentigi endale. Raamatu «Semu kolib sisse» autor annetab kogu tulu heategevuslikul eesmärgil, et vaegnägijatele või pimedatetele lastele mõeldud trükiseid oleks võimalik juurde toota. 

Raamatu autori sõnul tekkis raamatu idee sellest, et ühel hetkel nõudsid lapsed uusi jutte. «Meie peres on neli last ja õhtujutu rituaal on täitsa tavaline meie jaoks. Aga ühel hetkel saavad ju jutud otsa või hakkavad korduma või tahaks midagi muud. Siis lihtsalt lapsed palusidki, et aga räägi midagi, mida üldse varem pole olnud ja nii see Semu tuligi.»

Inga Talvis seletas, et paljudest lastele mõeldud raamatutest ei saa vaegnägijad osa, sest neid ei ole punktkirjas trükitud. 

Raamat «Semu kolib sisse» on mõeldud koolieelikutele õhtuseks unejutu-lugemiseks. Trükitähtedes tekstiosade abil saab laps ka ise esimesi tähti õppida, sõnu veerida või lugemist harjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles