«Hommik!» Just Filmi tegevjuht: statistika näitab, et noori kõnetavad probleeme käsitlevad filmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» olid külalisteks Mikk Granström ja Richard Kask, kellega rääkisime laste- ja noortefilmidest. 

Just Film on Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestival, mis koosneb lastefilmide ja noortefilmide võistlusprogrammist ning eriprogrammidest. Just Film toimub igal aastal novembrikuus sarnaselt PÖFFi põhiprogrammiga. 

Just Filmi tegevjuht Mikk Granström ning Just Filmi ja noortežürii liige Richard Kask rääkisid natukene lahti, millised filmid noori kõnetavad. «Võiks arvata, et komöödiad lähevad peale, siis tegelikult statistika näitab hoopis midagi muud. Lähevad peale rasked teemad,» rääkis Granström. Kõneainet pakuvad filmid, mis keskenduvad pere- või kooliprobleemidele ning samuti vaadatakse palju dokumentaalfilme.

Just Filmi ja noortežürii liige Richard Kask usub, et noored ongi tänapäeval avatud ühiskonna tõttu mitmekülgsemad ja seetõttu tahavad nad ka keerulisemate teemadega filme kinolinal vaadata.

Festivalil linastub igal aastal umbes 50 filmi ning oma publikuarvu juures on Just Filmist tänaseks saanud Eesti üks suuremaid laste- ja noorteüritusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles