Fotod ja video: loomakaitsjad päästsid Meriväljalt hüljatud koerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loomakaitsegrupp päästis koostöös politsei, VTA ja loomade varjupaigaga täna õhtul Tallinnas Meriväljalt sinna jäetud koerad.

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhi Heiki Valneri sõnul kuuluvad päästetud koerad ligi kümme aastat Eestis elanud ameeriklasele, keda loomakaitsjad on jälginud juba suvest saadik.

Praegu pole teada, kui palju mehel koeri kokku on, kuid Valneri sõnul hülgab omanik neid Eesti eri paikadesse. «Esimesed kaheksa koera oleme kätte saanud,» sõnas Valner.

«Härra tegevus on murettekitav,» kommenteeris loomakaitsja. «Praegu on mu käes 18 haiguslugu väga raskete vigastustega loomade kohta,» rääkis ta. «Me ei tea, mis ta nende koertega teeb.»

Valner lisas, et temani on jõudnud ka signaalid nii Lätist, Rootsist kui ka Prantsusmaalt, kus ameeriklasel olevat samuti olnud pistmist loomakaitsjatega. «Aga ma pean seda veel kontrollima, seda ei saa võtta faktina,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles