«Hommik!» Politsei kriminaalbüroo juht autovargustest: eramajade omanikud võiksid vaadata ringi, mis öösel toimub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli külaliseks Politsei kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, kellega rääkisime autovargustest. 

Viimastel nädalatel on teedelt ja tänavatelt varastatud mitmeid sõiduautosid. Viimane vargustering näitas, et saagiks lähevad vabalt ka täiesti tavalised keskklassi masinad. Tambre sõnul võiksid kõik autoomanikud olla hoolsad oma autovõtme suhtes.

«Kõik autod, millel on võtmeta käivitus, peaksid hoidma oma võtit korteris kuskil toa keskel, eramajal samamoodi või siis karbis.» Peamiselt varastatakse siiski sõidukeid, mis on eramajade ees, sest kortermajade puhul ei tea vargad, millises korteris asub võti. Varastel tuleks sellisel juhul terve kortermaja läbi käia, et autoomanik leida. «Eramajade omanikud võiksid vaadata ringi, mis öösel toimub,» lisas Tambre.

Eestit siiski ei valita väga tihti kohaks, kuhu teisest riigist vargile tullakse, kuna ühiskond on tugev ja inimesed märkavad, mis nende maja ümber toimub. Anonüümsus kaob ära ja seetõttu minnakse suurematesse riikidesse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles