VIDEO: Paide linnapea ütles lätlastele meepurgi kõrvalt edasi õnnistlussoovid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti Vabariik tähistas eile riigi 100. sünnipäeva ja selle ainukordse sündmuse äramärkimiseks heiskasid kõik riigi- ja omavalitsusasutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud.

 

Oma õnnitlussoovid ütles eile videotervituses Lätile ka Paide linnapea Priit Värk.

See võis kõlada umbes nii: Daudz laimes Latvijas simtgades jubilejā draugiem no Saldus un visiem Latvijas iedzīvotajiem vēl Paides pilsēta! (Soovime Paide linna poolt oma sõpradele Salduse linnast ja kogu Läti rahvale palju õnne vabariigi saja aasta juubeli puhul!)

LÄTI SADA

18. novembril 1918 kuulutas Läti ajutine rahvaesindus välja iseseisva Läti Vabariigi ning moodustas Ajutise Valitsuse eesotsas Kārlis Ulmanisega. Oma riigi tekkimine sai võimalikuks tänu Saksamaa sõjalisele kokkuvarisemisele ja Läti demokraatlike ja rahvuslike jõudude koostööle.

Läti Vabariigi 100. aastapäeva tähistati üle Eesti mitmete ürituste ja eriprogrammidega. Vabariigi Valitsus liikmed õnnitlesid lõunanaabreid Läti riigihümni „Dievs, svētī Latviju“ laulimisega suursaatkonnas Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles