Postimees TV: Neuville'i hooaeg lõppes kraavis

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Thierry Neuville’i Austraalia ralli ja kogu tema WRC-hooaeg sai otsa 22. kiiruskatsel, kui avarii järel tuli kaheksandalt kohalt katkestada. Belglane midagi kahetsema ei jäänud.

Neuville’ile poleks MM-tiitliks piisanud ei kaheksandast ega isegi seitsmendast kohast. Ta pidi kerkima kuuendaks, mööda Sebastien Ogier’st. Nähes vihmaseid, mudaseid ja libedaid teeolusid otsustas belglane seetõttu minna sõitma täispangale.

«Andsime endast kõik ja võtsime mõningaid riske, et tiitlit jahtida. Meil polnud midagi kaotada,» selgitas mees sotsiaalmeedias.

Lootusetut võitlust pidades pingutas ta üle ja tegi paarisajameetrise vahega kaks avariid. Neist teine viis ta Hyundailt parema tagaratta.

«Tingimused olid tõesti halvad. Me kaldusime kurvis välja, tabasime puud, tegime autole kahju ja pidime katkestama,» lisas Neuville.

Neuville’i õnnetus otsustas suuresti ka MM-tiitli saatuse, sest Sebastien Ogier hoidis kuuendat kohta, mis oli täpselt vajalik, et Ott Tänak matemaatiliselt tiitlijahist välja jätta. Seitsmes-kaheksas olid aga seejärel mehe tiimikaaslased M-Sportist ehk Ogier’l oli järgmise ohustajani viis minutit vahet ja ta sai rahulikult ja riskivabalt kulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles