Postimees TV: kände äestanud Breen tõi MM-tiitli Ogier'le käeulatusse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia MM-ralli 11. kiiruskatsel tegi Craig Breen sõiduvea, mis võis vabalt otsustada tänavuse MM-tiitli saatuse. 

Esimese päeva järel koguni teist kohta hoidnud iirlane langes oma Citroënil küll teise päeva alguses tasapisi tahapoole, ent püsis siiski viiendal positsioonil. 11. katsel Breen aga eksis, tegi spinni ja tabas auto tagaosaga kändu. Kokkupõrge lõi vasaku tagaratta auto alla viltu ning ainuüksi sel katsel kaotas Breen parimatele ligi poolteist minutit.

Lühikesel 12. katsel lisandus veel pool minutit, lisaks sattus Breen kahe katse vahelisel ülesõidul politsei küüsi. Tal lubati küll teekonda jätkata, kuid katse starti hilinemine tõi veel ligi nelja minuti suuruse ajatrahvi ja Breen langes kümnendale kohale, liidritest peaaegu kuue ning üheksandal kohal olevast Thierry Neuville'ist nelja minuti kaugusele.

Veel olulisem oli Breeni eksimus aga MM-tiitli seisukohast. Sarja üldiider Sebastien Ogier on nüüd kuues ja võib rahus ralli finiši poole kulgeda, sest isegi kui Ott Tänak kerkib teiselt kohalt liidriks, saaks ta selle eest juurde seitse punkti ehk tõuseks 206 punkti peale. Punktikatse võit annaks maksimaalselt veel viis punkti juurde, ent 211 on ikka ühe võrra väiksem number kui Ogier'l 12. katse järgse hetkeseisuga kirjas olev 212...

Ka selja tagant ei ohusta Ogier'd praegu keegi, sest kaks järgmist meest on tiimikaaslased Elfyn Evans ja Teemu Suninen, kes temast mööduma ei kipu. Esimene reaalne ohustaja Neuville on aga 51,9 sekundi kaugusel ehk seda vahet puhta sõiduga juba tasa ei tee.

MM-tiitli võitmise võimalused juba avapäeval sisuliselt minetanud Neuville ei saanud teisel päeval samuti muretult hakkama. Olles lõhkunud tagavedrustuse, parandas ta seda kahe katse vahelisel ülesõidul, kuid ei saanud autot ikkagi päris korda. Belglane jätkab üheksandal kohal, tema ees olevast Suninenist 9,3 sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles