Postimees Austraalias. Järveoja intsidendist hirvedega: loodetavasti on neil kõik hästi

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Austraalia rallil
Ott Tänak Austraalia rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak ja Martin Järveoja on tõusnud Austraalia rallil teisele kohale, jäädes tiimikaaslastest Jari-Matti Latvalast ja Miikka Anttilast maha 3,2 sekundiga. 

«Hommik oli normaalne, olime tagasi oma normaalses rütmis. Esimese katse peal oli väike üllatus hirvedega, aga pärast seda oli okei,» rääkis Tänak rallipargis.

Järveoja selgitas juhtunut lähemalt: «Mina vaatasin legendi ning järsku Ott pidurdas. Tõstsin pilgu üles ja vaatasin, et väikesed hirvepoisid on teel. Kahjuks tuli vist ema hiljem veel üle tee, kergelt riivasime teda, aga loodetavasti on neil kõik hästi. Muidugi kui sõidad pihta, siis ei tea, mis autoga juhtus, aga õnneks jäi auto terveks. Aero on meil tugev.»

Hommikul oli eestlastel samuti teenindusalas pisut tegemist, kui auto ei käivitunud. Ilmselt oli see tingitud reedese katse veetakistusest, mille tagajärjel Yaris oma esiosa kaotas. Siiski sai probleem täna hommikul kiirelt lahendatud. «Ega see hea tunne ole kui hoolduses pead autot lükkama, aga mehaanikud tegid kiiret tööd ning õnneks sai kõik korda,» selgitas kaardilugeja.

Tänaku sõnul on Yarisega suudetud täna hea rütm leida. Siiski võib ilm hakata õhtustel katsetel kaarte segama.

 «Tundub, et ilm võib muutuda ning ka meie rehvivalikuid muuta. Aga ette ei tea, enne kui service'ist välja läheme. Tuleb üritada tunde pealt õige valik teha, loodetavasti läheb täkke.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles