«Hommik!» Kehalise kasvatuse õpetaja laste liikumisharjumusest: osadele lastele pole liikumine lihtsalt enam loomupärane ja mugav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedeses saates «Hommik!» oli külaliseks Kuristiku gümnaasiumi direktor ja kehalise kasvatuse õpetaja Raino Liblik, kellega rääkisime laste liikumisharjumustest.

Eesti lapsed liiguvad äärmiselt vähe. Seda tõestab fakt, et ülekaaluliste laste arv on Eesti ühiskonnas 10 aastaga kahekordistunud. Eile kohtusid Paides Eesti spordijuhid, et püüda leida lahendust probleemile ning panna meie lapsed sporti tegema. Raino Libliku sõnul ei saa üldistada, et lapsed üldse ei liigu, aga kui vaadata tervikut, siis ei ole seis just kuigi rõõmustav.

«Hakkame sellest pihta, et kuidas laps kooli tuleb, kas ta tuleb bussi või autoga või ta tuleb hoopis jala või tõuksi või rattaga. See on üks teema. Ja kõik sõltub ka piirkonnast, kus ta elab, kuidas tal need võimalused on,» rääkis Liblik. Teatud piirkondades ei ole ka kodu läheduses terviseradasid või muid treeningvõimalusi. 

«Kõige olulisemad on loomulikult kodu hoiakud, et mis vabal hetkel tehakse. Kas minnakse perega matkama, rattaga sõitma või koos ujuma või ollakse lihtsalt kodus ja vaadatakse televiisorit.» Libliku sõnul ongi see valikute küsimus ja kõik lastega tegelevad inimesed võiksid pöörata tähelepanu sellele, milliseid tegevusi nad lastele pakuvad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles