Pärnust vähemalt kaks autot varastanud Leedu noormees võeti vahi alla

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas täna taotluse 22aastase Leedu kodaniku vahistamiseks, kellele on esitatud kahtlustus viies autovarguses ja ühes varguse katses.

Noormees tabati eile varahommikul Tartus, kuis ta koos kaaslasega üritas varastada kaht sõiduautot.  Vahistatud leedulast kahtlustatakse ka Pärnus eelmisel nädalal toimunud autovargustes.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa sõnutsi märkas viimase kuriteo toimepanemise ajal automanik öösel maja ümbruses tegutsenud kahtlaseid isikuid ja helistas abi saamiseks hädaabinumbril. Politsei saabus väga kiiresti, mispeale kaks kahtlusalust jalgsi põgenesid. 

Ümbruskonna kontrollimisel avastati tänaval seismas töötava mootoriga sõiduauto, mille juures ei olnud ühtegi inimest. Lähemal kontrollimisel ilmnes, et sõiduk oli lähedusest varastatud. 

„Sedalaadi autovarguste metoodikaga kursis olevad politseinikud järeldasid hõlpsalt, et see auto oli jäetud ootama ärasõitu pärast seda, kui varastel on õnnestunud hõivata ka teine sõiduk,” seletas Siinmaa. „Põgenenud kahtlusaluste otsimise käigus nägi patrull mõnda aega hiljem varaste kirjeldusele vastavaid isikuid tänaval kõndimas. Politseid nähes hakkasid kaks meest koheselt joostes põgenema, patrullil õnnestus neist üks kinni pidada.” 

Siinmaa märkis, et tõendite edasise analüüsi käigus ilmnesid veenvad seosed ööl vastu 7. ja 9. novembrit Pärnus toime pandud vargustega, mil samuti varastati järjepanu kaks autot.

Kohus leidis, et esinevad vahistamise alused, luges kuriteokahtlustuse põhjendatuks ja otsustas kahtlustatava vahi alla võtta.

Vahistatud isiku kaasosalisel õnnestus ilmselt Leetu naasta, kuid tema isik on politseile teada ja tema tabamiseks jätkab politsei tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles