ELU24 TÄNAVAKÜSITLUS: mis näo teeb Eesti inimene, kui talle praegu tänaval «Aisakella» lasta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri keskpaik on käes ja jõulumuusikat kõlab aina rohkem. USA psühholoogid väidavad, et jõululaulude liiga varajane kuulamine tekitab stressi ja sunnib rõõmus olema. Elu24 läks tänavale ja lasi inimestele klassikalist jõululaulu «Tiliseb, tiliseb aisakell» ja küsis, mis tunne on.

Tuli välja, et jõululaulude varajane kuulamine Eesti inimestes stressi ei tekita. Vastupidiselt tekib hoopis ootusetunne, kohe-kohe saabub kauaoodatud jõuluaeg. Pea pool küsitluses osalejatest tõdesid, et laul viib neid tagasi lapsepõlve või meenutab perega koos veedetud aega.

«Lapsepõlve emotsioonid: jõulud, jõuluvana, kuusk, head ajad kui ei olnud probleeme,» kirjeldas Ilja (19) emotsioone, mida aisakellahelin temas tekitas.

«Ikka seda, kui lapsed olid väiksed ja me televiisorit vaatasime,» räägib Helgi (76) silmade särades oma toredatest jõulumälestustest.

Küsimusele, kas jõulumuusika liiga varajane kuulamine stressi ei tekita, vastas Rene (47) kindlameelselt: «Ei arva. Absoluutselt ei arva.»

«Laul tekitas jõulutunde, aga natuke liiga vara on veel,» ütles Antti (17).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles