Aita aidata: vaid kulukas uuring lahendaks selle õnnetu pead jõnksutava kassipoja mure

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja

Kujutage korraks ette elu, kus teie või teie lähedane ei suuda järsult enam kontrollida mõne oma kehaosa liikumist, olgu selleks siis käed, jalad või hoopis pea? Viimasega on hädas kass Andra, keda vaevav neuroloogiline mure paneb ta kontrollimatult pead jõnksutama. 

Pooleaastane kassitüdruk Andra on probleemile vaatamata vapper ja armas — jookseb ringi, sööb isukalt, otsib inimeste lähedust ja lööb valjusti nurru. Muidu suurepäraselt arenenud ning tervel kassipojal tekivad suured ning temale endalegi segadust tekitavad pearingid igapäevastes olukordades. Peamiselt juhtub seda siis, kui ta parasjagu üritab keskenduda millelegi konkreetsele või on näiteks palli taga ajamisest väga suure elevuses. Kassipoja silmanägemine on samuti äärmiselt piiratud, sest külgede pealt tulevaid asju Andra ei näe.

Seni ei ole täpselt teada, mis liigutusi põhjustab ning ainus viis diagnoos saada on läbi kalli MRT-uuringu. Andra eest hoolt kandev MTÜ Pesaleidja on dilemma ees, sest ühele annetustel põhinevale ühingule on see üüratult suur summa. Andral on aga kogu elu ees, mistõttu ei taha vabatahtlikud asja nii jätta. Uuringu tegemine koos vajalike lisaprotseduuridega ning hilisem kordusvisiit lähevad kõik maksma umbes 700 eurot. 

Kahjuks on Andra kõigest üks kodutu kassipoeg ning ise ta raha teenida ei oska. Andra on aga riski ees, et diagnoos jääb saamata ning kassipoeg ei leiagi kunagi oma päriskodu, sest kes ikka soovib võtta looma, kelle puhul ei ole teada, mis tal viga on. Ükski kass, veel vähem kassilaps, ei ole ära teeninud seda, et tal puudub oma päriskodu ja oma pärisinimesed.

Seetõttu paluvad Pesaleidja vabatahtlikud nüüd abi, et jõuludeks Andra uuringuks vajalik rahasumma kokku saada. Kui sul on võimalik aidata, saad seda teha helistades Pesaleidja annetusnumbrile või tehes annetus nende pangakontole.

Pesaleidja MTÜ annetustelefonid:

900 0950 - kõne hind 50 eurot

900 0915 - kõne hind 15 eurot

900 0905 - kõne hind 5 eurot

Kindlasti kuula ära kogu tervitustekst, sest muidu annetust ei toimu.

Pesaleidja MTÜ pangakontod:

EE102200221063071211 Swedbank

EE941010220247756220 SEB Pank

EE351700017003105966 Luminor Bank

EE647700771001866844 LHV Pank

Selgitus: «Andra»

Aitäh, et aitad aidata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles