Tundmatu heli otsingud jätkuvad: Kesklinna vanema Sveti sõnul võetakse teemat väga tõsiselt (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesklinna vanema Vladimir Sveti sõnul ei ole tundmatu öise heli allikas teada, kuid teadet häirivast helist võetakse väga tõsiselt.

«Tundmatu öise heli allikas ei ole meile teada, aga Reidi tee projektijuht on meile kinnitanud, et see ei olnud seotud Reidi tee ehitusega,» sõnas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Tema sõnul hõlmab sealne ehitus küll uue sademevee kollektori rajamist koos sademevee pumplaga, mis aitab leevendada Tuukri, Jõe ja Ahtri piirkonna üleujutusi, aga nende töödega alustatakse alles 26. novembril, kui jõuab Eestisse mikrotunneli puurimise masin.

«Mina elan ise sealkandis ega ole öösel midagi kuulnud. Aga me võtame teadet häirivast helist väga tõsiselt ja teeme kõik meist sõltuva, et välja selgitada, mis ebameeldiva hääle põhjustas,» sõnas Svet, paludes inimestel Kesklinna valitsusega ühendust võtta, kui sama asi korduma peaks.

«Olen õhtul hilja väljas seda heli kuulnud ning mulle tundub, et see omapärane hääl tuleb lennujaamast. Vähemalt sellest suunast. Olen seda varemgi kuulnud ja iga kord mõtlen, millega tegu. Justkui üliraske lennuk stardiks ja jääbki startima. Natuke külmavärinaid tekitav,» kirjutas Postimehe lugeja Ursula.

Väide nagu heli tuleks lennujaamast, kinnitust ei saanud. «Saan kindlatele allikatele tuginedes väita, et Tallinna Lennujaamast sellised helid ei pärine,» kommenteeris Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts.

Tallinna Sadama kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul ei tule kummaline heli ka sadamast. 

«Meie sadama laevaliiklusjuhtimise keskuse töötajad (24 tundi valves) ei kuulnud häirivat helinat või sireeni. Ilmselt sadamast see ei tulnud,» kommenteeris Arro.

Kaitseväe sõnul nemad selle heliga seotud ei ole.

Tänaseks on Postimehele saabunud veelgi rohkem vihjeid imelikust helist

«Elan Keskturu lähedal ja ärkasin öösel selle hääle peale üles. See oli pigem sireen kui autosignaal. Hääl oli nagu filmides kostuv õhusireen. Kestust ei oska öelda, aga seda kuulda oli õõvastav,» jagas oma kogemust Postimehe lugeja Ergo.

Lugeja Ene sõnul on sama heli olnud kuulda ka Veerenni tänaval.

Teateid kummalisest helist on tulnud ka Kristiinest. «Elan Tallinnas A le Coq Arena, Pärnu maantee viadukti läheduses raudtee ääres ning ärkasin eelmisel nädalal kuskil kella 3-4 ajal öösel veidra heli peale üles. Esmalt arvasin, et äkki teeb sellist häält mööduv kaubarong, kuid õue vaadates raudteel ronge ei liikunud,» kirjeldas Postimehe lugeja Johanna.

Ta arvas, et tegu on häiresignaaliga, mis võis kõrvalkorteris tööle hakata või hoopis suitsuanduriga, aga see ei tundunud ka kumbki neist olevat.

«Heli oli pisut hirmuäratav, kuna oli mulle võõras - polnud varem sellist sireeni ega signaali heli kuulnud,» sõnas Johanna.

Ta lisas, et veider oli see, kui pikalt heli käis. «Võiks arvata, et üle tunni aja kindlasti ja ma imestan, et keegi ei reageerinud. Ma ei suutnud ka tuvastada, kust heli võiks tulla, kuna see tundus, et tuleb kuskilt lähedalt, kuna suutis ju mind läbi paksu une üles äratada, ent siiski mitte nii lähedalt, et ma suudaks isegi aru saada, mis suunast see kostub,» kirjutas Johanna.

Vaata kaardilt, kus kummalist heli on kuuldud!

Punased täpid kujutavad hääle kuulmist ööl vastu teisipäeva, sinised nädalal 5.-11. november ja pruun suviseid hääli. Täppidele vajutes saab vaadata ka konkreetsete vihjete üksikasju.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles