«Hommik!» Kaisa Lattu minimalismist: pole vaja hoida kapis serviisi, mis võetakse välja ainult siis, kui paavst külla tuleb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases saates «Hommik!» oli külaliseks raamatu «Asjadest lahtilaskmise kunst» autor Kaisa Lattu, kellega rääkisime minimalismist. 

Küllap me kõik oleme mingil hetkel tundnud, et meil on liiga palju asju või on meie elus liiga palju inimesi. Seetõttu on üha rohkem leviv minimalism. Selle puhul loobutakse liigsest tarbimisest ja korrastatakse oma elu nii, et vähem oleks rohkem. Minimalismist käis meil stuudios rääkimas Kaisa Lattu, kes on raamatu «Asjadest lahtilaskmise kunst» autor.

Kaisa Lattu sõnul on Eestis minimalism veel üsna võõras mõiste. «See mõtteviis, elustiil, kuidas just võtta vähem asju, kasutada neid ja valida just need, mis on sinu jaoks olulised - suhted või sõbrad, kired ja hobid.»

Asjade omamise puhul on märkimisväärne ka see, et inimesed hoiavad ilusaid asju kappides ja ei kasuta neid kunagi. «Serviis, mis võetakse välja siis, kui paavst tuleb. Neid võiks kogu aeg kasutada,» muheles Lattu.

Raamatu autori sõnul ei tähenda minimalism seda, et ta endale üldse midagi ei lubaks. Mõte on pigem selles, et raha võiks kulutada elamuste peale, mitte uute ja moodsate asjade peale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles