«Hommik!» Reformierakonna looja Siim Kallas: vanematel on ikka ettekujutus, et kunagi oli rohi rohelisem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevases saates «Hommik!» oli külaliseks Reformierakonna auesimees Siim Kallas, kellega rääkisime Reformierakonna loomisest. 

13. novembril 1994 pani Siim Kallas aluse Reformierakonnale. Lisaks Reformierakonna juhtimisele oli Siim Kallas ka peaminister ja nüüd on tema tütar tugev konkurent saamaks järgmiseks peaministriks. Siim Kallase sõnul elab ta tütrele kaasa, aga manitsema ta ei kipu ja laseb ise otsuseid teha. "Vanematel on ikka ettekujutus, et kunagi päike paistis eredamalt ja rohi oli rohelisem," muheles Kallas.

Kallase sõnul oli Reformierakonna loomise algusaastatel elu Eestis väga tormiline ja revolutsiooniline. Reformierakond sai Kallase sõnul loodud seetõttu, et tekkis ettekujutus, et KMÜ pöörab tagasi erastamise ja Lääne-orientatsiooni. "See oli see liikumapanev jõud, see oli see põhjus, miks me selle uue erakonna lõime."

Siim Kallase sõnul võib Reformierakonna teeneteks lugeda laiemas plaanis üldist usaldusväärset rahastus ja Euroopa-orientatsiooni. "Vanemahüvitis on puhtalt meie väljamõeldis, mis on ka innovaatiline samm, kui vaadata kõiki meie tüübilisi maid."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles