Video: Hiina uued varghävitajad paljastasid raketipesa sisu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimunud Zhuhai lennundusnäituse tipphetkena pakkus Hiina lennuvägi esimest korda avalikkusele võimalust näha oma uusi varghävitajaid avali ja rakette täis relvapesadega.

Kahemootoriline J-20 on Hiina vaste USA varghävitajatele F-22 ja F-35 ning riigi armee võttis selle kasutusele tänavu veebruaris.

Mullu avaldatud raporti kohaselt võib J-20 pakkuda strateegilist väljakutset USA õhuväele, kui on varustatud õhk-õhk-tüüpi rakettidega.

Lennundusnäitusel lendasid kaks J-20 tüüpi hävitajat ringi avatud pommiluukidega, millest oli näha nelja kaugmaaraketti. Kaks raketti oli paigutatud hävitaja tiibade alla.

Avatud raketipesadega Hiina varghävitajad J-20 lendamas Zhuhai lennundusnäitusel.
Avatud raketipesadega Hiina varghävitajad J-20 lendamas Zhuhai lennundusnäitusel. Foto: China Stringer Network / Reuters / Scanpix

Analüütikute hinnangul tundub aga, et lennukis on kasutatud mitte Hiinas vaid hoopis Venemaal ehitatud mootoreid.

«Hiinas ehitatud mootorite puudumine J-20-l viitab sellele, et Hiina on endiselt raskustel tipptasemel lennukimootorite tehnoloogiaga,» lausus endine Austraalia sõjaväe ohvitser Peter Layton, kes nüüd töötab teadurina Griffithsi Aasia instituudis.

J-20 tutvustati esimest korda kaks aastat tagasi sel samal Zhuhai lennundusnäitusel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles