«Hommik!» Endine politseiametnik Jaan Toots: tugevat õlatunnet on politseis täna vähem, rohkem on sellist näpuga näitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli külaliseks Jaan Toots, kellega rääkisime Eesti politsei 100. aastapäevast.

Eesti Politsei saab täna 100 aastaseks. Sel väärikal tähtpäeval on paslik meenutada, kuidas kõik taasiseseisvunud Eestis algas. Meil oli külas politsei algusaastate juures olnud ja pikalt jõustruktuurides erinevaid juhtivaid ameteid pidanud Jaan Toots, kelle sõnul olid alguses keerulised ajad, sest Eesti politsei loomise ajal ei olnud veel õiget seadusandlust. 

"Kindlasti kõige suurem töövõit oli üldse sellel perioodil, et inimesed hakkasid uut riiki üles ehitama ka korrakaitsesüsteemis ja nagu arvata võib, siis väga raske oligi esimestel aastatel seadusandluse puudumine. Me töötasime ikka vanade seadustega, riigikogu moodustati alles 1993, siis hakkasid seadused tulema esimesed," rääkis Toots. 

Tänaseks päevaks on asjad paika loksunud ja ka küsitlused näitavad, et politsei tööga ollakse rahul. "Mida võib-olla on jäänud vähemaks ja ma arvan, et politseinikud ei solvu, kui ma ütlen, et sellist hästi tugevat õlatunnet, kui oli 1991-1992. Täna on ikka rohkem nagu üksteise peale näpuga näitamine ja ärategemine ja vot seda sel ajal ei olnud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles