Aasta isaks kuulutatud Einart Kase tütar Mari: hindan, et ta õpetas mind olema tugev (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonia kontserdisaalis kuulutati täna aasta isaks Mulgimaalt pärit 12 lapse isa Einart Kask. Tema lastel jätkub isa kohta vaid kiidusõnu. 

«Hindan oma isa juures just seda, et ta õpetas mind olema tugev. Ta õpetas mulle, et ainult tahtmisest ei piisa, et ma pean tööd tegema ja pingutama selle nimel, mida tahan saavutada. Väiksena ei olnud mul kunagi sellist tunnet, et teda ei oleks. Ta oli alati minu jaoks olemas. Eelmine aasta kinkisin talle sokid, kuhu oli peale kirjutatud «parim isa». Tegelikult arvan, et see tiitel ise on tema jaoks tõenäoliselt sama väärtuslik kui need sokid,» kommenteeris Einart Kase tütar Mari Kask (23).

«Minu isal on õnnestunud üles kasvatada 12 last ilma, et lapsed oleks pidanud kunagi tundma, et see oli tema jaoks raske. Ta on tõsine, range, aga mitte karm. Tema sõna maksab, aga ta ei pea selle jaoks tegema kõva häält ega ähvardama. Ta on autoriteetne, aga mitte autoritaarne. Alati kui mul oli vaja, oli ta minu jaoks olemas aga samas me oleme kasvatatud nii, et me ei küsi väga abi, kui meil otseselt seda abi vaja pole. Aga kui on vaja, siis on alati kelle poole pöörduda,» iseloomustas perepoeg Karel Kask (31). 

Vaata videot ja loe intervjuud aasta isaga SIIT

Ratas: ka isad peavad olema hoitud ja väärtustatud

Peaminister Jüri Ratas ütles tänasel isadepäeval, et kõik isad peaksid saama tunda ennast hoitu ja väärtustatuna.

Ratas ütles isadepäeva kontserdil Estonia kontserdisaalis, et isadepäev puudutab ühel või teisel moel kõiki inimesi. «Loodetavasti on meie kõigi elus isa või selline isafiguur, kes on meid hoidnud ning kes on meie jaoks ideaalne. Seepärast peavad meie isad täna, aga ka terve ülejäänud aasta jooksul tundma end samuti hoitu ja väärtustatuna,» lausus ta.

Ratas sõnas, et mõned inimesed mõjutavad meie elu vähem ja teised rohkem, kuid kõigil neil inimestel on oma lähedased, oma pere ning paljudel ka lapsed. Ta avaldas lootust, et kõik need inimesed jätavad oma laste ja lähedaste ellu samasuguse jälje nagu aasta isad, keda kord aastas teiste hulgast esile tõstetatakse.

«Igaüks meist saab oma lapsi suunata, toetada ja juhendada ning nende elu hästi mõjutada. Me kõik saame anda parima, et iga päev olla ise oma peresisesel hääletusel oma laste ja kallite jaoks aasta isa,» ütles Ratas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles