Indrek Vaheoja meeste tervisest: enne kui midagi küljest kukub, arsti juurde ei minda!

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indrek Vaheoja ütleb isadepäeval, et hea isa on olemas ja kindlasti kuulab ära ning julgustab kõiki mehi arsti juures kontrollis käima. «Ka siis, kui veel ei ole midagi roheliseks läinud, tuleks minna ja arsti juures käia, see ei ole mingi häbiasi,» ütleb ta.

Isadepäeva valguses ütleb Indrek Vaheoja, et hea isa on olemas ja kindlasti kuulab ära, mitte ei aja ainult oma joru. Lapsepõlves meeldis Indrekule kõige rohkem oma isaga tööl kaasas käia. «Isa oli autojuht ja praegu sõidab ka, nii et mulle meeldis see kõige rohkem,» räägib Indrek.

Lisaks isadepäevale on novembrikuu pühendatud ka meeste tervise eest seismisele. Kampaaniat nimetatakse vuntside ingliskeelsest nimetusest inspireeritult movembriks ja tervisele tähelepanu juhtimiseks kasvatavad mehed justnimelt vuntse. 

Indrek räägib, et kunagi aastaid tagasi, kui Eestis veel eriti vuntse ei kasvatatud ja ta Austraalias käies sellest kampaaniast teadlikuks sai, oli ta tagasi tulles üks esimestest, kes teadlikult vuntse kasvatama hakkas.

Küll aga tunnistab Vaheoja, et viimastel aastatel pole ta spetsiaalselt movembri jaoks vuntse kasvatanud, vaid on lihtsalt mugav. «Minu arust on vunts mehe au ja südametunnistus, ja musi vedru nagu öeldakse, nii et mina igal juhul olen vuntsi poolt,» sõnab Indrek. 

Varasematel aastatel on Indrek seoses vuntsi kasvatamisega rääkinud inimestele ka kampaania tagamaadest ja üleüldiselt sellest, et mehed ei hooli oma tervisest. «Enne kui midagi küljest kukub, arsti juurde ei minda,» tunnistab Vaheoja ja tõdeb, et pole ka ise sellest patust päris puhas. 

«Ka siis, kui veel ei ole midagi roheliseks läinud, tuleks minna ja arsti juures käia, see ei ole mingi häbiasi ja tänapäeva meditsiin on nii võimas küll, et suudab aidata kui õigel ajal jaole saada. Mina küll soovitan, et kui vähegi midagi on, siis tuleb käia,» julgustab Indrek mehi arsti juurde minema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles