Galerii ja video: Tallinna Raekoja platsile pandi täna püsti jõulukuusk (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuste jõulude ajal ehib Raekoja platsi esmakordselt kuusk, mis on toodud Tallinna piiridest

«Kesklinna valitsus otsis pealinna tänavust esindusjõulupuud üle terve Eesti, kaasates ka teised kohalikud omavalitsused. Mõneti ootamatult selgus lõpuks, et pakututest kõige ilusam puu kasvab siinsamas Tallinnas,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Jõulupuu kasvas Kristiine linnaosas Kibuvitsa tänaval ühe elamu hoovis. Puu oli viltu vajunud ning varjas ka valgust, jättes osa eluruumidest pimedasse.

«Kui 1994. aastal enamus peresid siia kolis, siis oli see kuusk pisike ja kidur ning kasvas kuskil aianurgas. Istutasime ta ümber, mõtlesime et kasvab jõulupuuks. Kasvaski, aga liiga suureks ning hakkas vaikselt majale peale vajuma. Varem või hiljem oleks tulnud ta nagunii maha võtta. Aga et Raekoja platsile jõulupuuks… ega ühel kuusel ei saa uhkemat lõppu olla,» ütles üks kuuse kaasomanikest.

Puu mahavõtmine ja auto peale tõstmine läks viperusteta, aga paari kilomeetri kaugusel asuva Raekoja platsini jõudmiseks pidi auto tegema mitmekümne kilomeetri pikkuse ringi, sest otseteel Endla tänaval oli takistuseks raudteeviadukt, samuti Paldiski maanteel ning mitmel pool mujal poleks veok mahtunud pöörama.

Nii sõideti kõigepealt mööda Paldiski maanteed linnast välja, seejärel mööda Tallinna ringteed kuni Viljandi maanteeni ja sealtkaudu linna. VIljandi maanteelt pöörati Pärnu maanteele, sõideti üle Vabaduse väljaku ning mööda Harju tänavat Raekoja platsile.

Veokijuht Andrus, kellel see oli juba kümnes kord Tallinna jõulupuu linna toimetada, oli traditsioonikohaselt jõuluvanakostüümi selga pannud ning pakkus kõigile platsil viibijatele kommi.

«Kuna neljapäeva õhtu on ainus aeg, kui Raekoja platsi jõulukuuske saab näha ilma ehete ja jõuluturu kioskiteta, siis soovitan kõigil tulla seda vaatepilti nautima,» lausus Svet.

Jõuluturu rajamine algab kohe järgmisel hommikul, 9. novembril, ning turg avatakse 16. novembril koos tulede süütamisega kuusel. Jõulukuusk jääb Raekoja platsile eeldatavasti veebruari keskpaigani.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles