«Hommik!» Meelis Kitsing USA vahevalimistest: kuna kongressis on demokraadid, siis eeldaks, et hoiak Euroopa suhtes on positiivne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevases saates «Hommik!» rääkisime EBS-i professor Meelis Kitsinguga USA vahevalimistest. 

USA vahevalimised on nüüd seljataga ja saab teha esimesed järeldused president Trumpi järelejäänud valitsemisaja ja Ühendriikide poliitilise kursi kohta. Meelis Kitsingu sõnul ei ole vahevalimistes Ameerika jaoks midagi ebatavalist. 

«See nimi ütleks, et tegemist oleks mingi sellise vahepealse etapiga, aga tegelikult on tegemist väga olulisega sammuga, mis on väga regulaarne, mis toimub kogu aeg Ameerika demokraatlikus poliitilises protsessis, et tegemist on tavapäraste valimistega,» rääkis Kitsing. 

Kuna kongressis on demokraadid, siis võib Kitsingu sõnul eeldada seda, et hoiak Euroopa ja Euroopa Liidu suhtes on positiivne ja tõenäoliselt see aitab kaasa suhete parandamisele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles