«Hommik!» Toomas Haidak linnaplaneerimisest: pärandiks saadud nõukoguliku linnaruumi väljaehitamine on pikk ja kallis protsess

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevases saates «Hommik!» oli külaliseks linna strateegiabüroo juht Toomas Haidak, kellega rääkisime linnaruumi planeerimisest. 

Tallinna linn uurib elanike käest kuni 16. novembrini, millisena näevad nad Tallinnat tulevikus, millises linnas nad soovivad elada ja mis võiks olla Tallinna suur ambitsioon. Toomas Haidaki sõnul võetakse inimeste ettepanekuid ka tõepoolest arvesse. 

«Inimeste arvamust võetakse kuulda. Võib-olla on jäänud selline mulje, et inimesed ei saa kaasa rääkida, võib-olla linnavalitsused ei ole ka teinud piisavalt turundust,» rääkis Haidak. Tegelikult on novembri keskel ka alles selline esimene ideede korje, kus vaadatakse üle, mida inimesed pakkunud on. Plaan tervikuna võiks selguda alles 2020. aasta keskpaigaks.

«Meil on suhteliselt turvaline, roheline, mitmekesine linnakeskkond. Mis meil tõesti võib-olla on halvasti on see, et me oleme eelmisest sajandist saanud pärandiks sellise paljuski nõukoguliku linnaruumi. Selle linnaruumi uuesti väljaehitamine on pikk ja kallis protsess. See on arusaadavalt ka võib-olla see, mis inimestele kõige rohkem muret valmistab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles