Video ja galerii. Vormeliekspert Räikköneni raamatu esitlusel: tema võitude nappus on tingitud poliitikast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormeliasjatundja Tarmo Klaar lausus Kimi Räikköneni raamatu «Tundmatu Kimi Räikkönen» esitlusel, et spordisõbrana ootaks ta äsja ilmunud biograafile järge. Mis on aga soomlase edu saladus ja mida oodata temalt uuel hooajal?

Klaari sõnul võiks Räikkönenist kirjutada soovi korral teisegi raamatu, mis räägiks tema sportlikest saavutustest. «Kimi fenomen on kindlasti see, et ta on üdini võidusõitja, sügava võidusõidupuudega. Ta on ise ka viimastel aastatel välja öelnud, et talle lihtsalt meeldib võidu sõita. Nii lihtne ongi,» sõnas Klaar.

Tema sõnul on väheusutav, et Sauberi meeskond, kus Räikkönen uuel aastal sõidab, oleks nii ülepolitiseeritud nagu Ferrari. «Tema võitude napp jada pole tingitud tema võimekusest. See on puhas poliitika, mis Ferraris toimub. Ma loodan, et ta on pingetest ja poliitilistest kütketest vabanenud. Saab huvitav olema. Ja küsimus pole ainult Kimis. Sauberi peakonstruktor on mees, kes on tänavuse aasta Ferrari peakonstruktor. Käesoleva aasta auto, mis pole tema käe all ehitatud, näitab, et Sauber on tõusuteel,» usub Klaar.

Tema sõnul on Räikköneni võlu selles, et ta erineb teistest sõitjatest. «Ta ei ole poliitkorrektne, sellepärast ongi see võimalik. Minu jaoks oli puhas kuld, kui küsiti, millest ta hakkab Malaisia etapi kadumise järel kõige rohkem puudust tundma. Kimi tegi ajakirjanikele väikese loetelu: lennuväli, hotell, ringrada. Ükskõik mis ala tippsportlane näebki ainult neid kolme. Rohkem tal ju koha peal aega ei ole,» märkis Klaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles