«Hommik!» Marcus Ehasoo uuest eelnõust: koolikoti läbiotsimine võib tuua kaasa koolikiusamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli meil külas Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Marcu Ehasoo, kellega rääkisime uuest eelnõust, mis muuhulgas annab õpetajatele õiguse õpilasi läbi otsida.

Vabariigi valitsus kiitis heaks eelnõu, mis muuhulgas näeb ette võimaluse rakendada mõjutusmeetmeid õpilase ja tema kasutuses olevate asjade kontrollimiseks, sealhulgas võivad õpetajad õpilasi läbi otsida. Eesti Õpilasesinduste Liit ei toeta koolitöötatajele selliste õiguste andmist, mis on senini olnud politsei ainupädevuses. 

«Loomulikult Eesti Õpilasesinduste Liit toetab kooliturvalisuse suurendamist, aga me ei leia, et ühele huvigrupile suuremate õiguste andmine seda lahendada saaks,» rääkis Ehasoo.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimehe sõnul võib tekkida probleem selle uue eelnõu tõlgendamisega, kui õpetaja otsustab näiteks koolikoti läbiotsimist teostada tunni ajal, kus kõik teised klassikaaslased näevad ka, mis kotis on. 

«Isegi juhul, kui tegemist on narkootikumi või alkoholiga, siis ei ole mitte mingit põhjust, miks peaks õpetaja sekkuma enne, kui ta kutsub politsei. Tegelikult täna on väga hästi ära reguleeritud - kui on kahtlus, kutsutakse politsei. Politsei tuleb ja lahendab olukorra. Nii tegelikult see peaksi olema,» sõnas Ehasoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles