Haigekassa kutsub üles: mees, pöördu julgemalt perearstile!

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassa alustas kampaaniat «Tervisemurega alusta perearstist», mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust, millise tervisemurega kuhu pöörduda ning vähendada liigset koormust EMOle ja pikki eriarsti järjekordi. Postimees edastab otseülekande kampaania avalöögist.

Kui tervisega tekib mure, mis iseenesest ei möödu, aitab kõige paremini perearst. Perearstil on koos pereõega kõik vajalikud oskused, et leida tervisemurele lahendus.

Kuna november on meestekuu, pöörduvad kampaania reklaamid just 30-60-aastaste meeste poole. Mehed on haigekassa uuringu järgi vähem aktiivsemad enda tervisemurele lahendust otsima. Kampaania kutsub üles alustama pikalt vaevanud või ootamatult tekkinud tervisemuredega just perearstikeskusest.

Kampaania «Tervisemurega alusta perearstist» algab täna Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses kell 11.00–12.30 toimuva ümarlauaga, mida modereerib Neeme Raud. Arutelul osalevad perearst Tanel Laurberg, tervise- ja tööminister Riina Sikkut ning haigekassa esmatasandi osakonna juht Külli Friedemann.

Juttu tuleb muuhulgas:

  • Mis seisus on eestlaste tervis? Mis seisus on meeste oma?
  • Kas mehed käivad piisavalt perearsti juures ja miks mehed ei käi perearsti juures? Millised on peamised probleemid meeste tervise juures?
  • Millega pöördutakse kõige rohkem perearsti poole ja millega EMOsse?
  • Mida tähendavad asjatud pöördumised EMO jaoks?
  • Milline on perearstiabi kättesaadavus ja kvaliteet?
  • Millega tegeleb perearsti meeskond? Millega tegeleb pereõde?
  • Kui perearstid on ülekoormatud, siis miks me tahame, et seal peaks rohkem käima?
  • Mida teeb riik, et perearstiabi oleks kättesaadavam ja arstide tase ühtlasem?

Kampaanialehelt saavad kõik huvilised lugeda, milliste tervisemuredega kuhu pöörduda. Kampaanialehel on vastused peamistele perearstiabi puudutavatele küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles