Postimees TV: käbi ja känd ehk Sabonised pidasid 17-aastase vahega identse hiilgemängu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarse leeduka Arvydas Sabonise NBA-karjääri üks uhkemaid sooritusi oli 2001. aasta 6. aprillil, kui leedukas viskas Golden State Warriorsi vastu 32 punkti. Portland Trail Blazers võitis tolle mängu 122:91.

Sabonise toonast esitust meenutatakse NBA ametlikes meediakanalites, kui «peaaegu ideaalset mängu». Leedukas tegi nimelt 24 mänguminutiga 12 pealeviset ja tabas neist 11, lisaks juurde 10 täpset vabaviset tosinast katsest. See üks mööda läinud vise jättis ta ilma oma parimast tulemusest NBAs, selleks jäi 1997 visatud 33 silma.

Muud statistikanumbrid olid Arvydasel toona 10 lauapalli, 6 blokeeritud viset, 2 resultatiivset söötu ja 1 vaheltlõige. 

Et käbi ei kuku kännust kaugele tõestas sel nädalal Domantas Sabonis, kelle Indiana Pacers alistas New York Knicksi 107:101. Leeduka arvele jäi 21 minutiga 30 punkti (senise tippmargi kordamine), sealjuures väljakult tabas ta 12 viskest 12 ja lisas juurde kuus vabaviset seitsmest. Lauapalle kogunes üheksa, resultatiivseid sööte kolm ja kulpe kaks.

Sisuliselt oli kahe Sabonise kahes mängus vaid üks erinevus – kui vanem mees oleks saanud vajadusel võitu panustada rohkemgi, siis poja mänguajale panid piiri 21 minutiga kogutud kuus viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles