Järelvaadatav. TÜ kliinikumi esindajad kinnitasid pressikonverentsil, et sügeliste levik suurhaiglas on kontrolli all (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Postimees tegi neljapäeva õhtul otseülekande Tartu ülikooli kliinikumis korraldatud pressikonverentsilt, kus käsitleti suurhaiglas sügeliste puhanguga tekkinud küsimusi.

Infektsioonikontrolli teenistuse direktor Matti Maimets selgitas, et sügeliste nakkus on saadud osakondades kontrolli alla. Ta nentis, et teadaolevalt on ebameeldivasse nahahaigusesse nakatunud 44 töötajat, samas pole teada, et haigus oleks levinud patsientideni.

Nimetatud 44 nakatanut on Maimetsa sõnul saanud ravi ning nemad ei saa enam omakorda kedagi sügelistesse nakatada.

Patsient, kellest sügeliste levik haiglas alguse sai, viibib siiani intensiivraviosakonnas, sest tal on ka märksa tõsisemaid terviseprobleeme. Ta on teistest patsientidest eraldatud. Ühtlasi on haigla võtnud kasutusele lisameetmed välistamaks nakkuse edasist levikut.

Intensiivravi osakonda, kus eelnimetatud patsient viibib, praegu rohkem haigeid vastu ei võeta. Abivajajad suunatakse teistesse intensiivraviosakondadesse – keegi ei jää ravi ja abita. 

Maimets rõhutas, et patsiendid ja neid külastavad lähedased ei pea muretsema nakatumise ohu pärast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles