Video: Eesti Kontsert peab eelarvest kärpima ligi 300 000 eurot (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kontserdi auditikomitee otsustas täna, et organisatsioon peab kärpima oma eelarvest 270 000-280 000 eurot.

Eesti Kontserdi eelarve on umbes 300 000 euroga miinuses. Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on tänavune rahaline olukord üpris kena, miinus tuleb eelmise aasta eelarvest. 

«Sellel aastal on tulud ja kulud tasakaalus, on positiivne muutus võrreldes eelmisega, mis jäi miinusesse. Sealt kaasa lohisenud rahaline probleem tähendab seda, et aasta lõpus tuleb meil kaaluda võimalust teha järgmise aasta arvelt ettemakse Eesti Kontserdile, et nad saaksid aasta lõpus kõik kohustused ära katta,» ütles Saar.

Saar tõdes, et hetkeolukord tähendab suures pildis seda, et tulevikus tuleb Eesti Kontserdil suhtuda eelarve tegemisse konservatiivsemalt. «Pigem planeerime vähem kulusid ja ei planeeri nii optimistlikult tulusid,» ütles Saar.

Eesti Kontserdi juhataja Jüri leiteni sõnul tuleb teha ka mõningaid kärpeid. Kärbe tuleb selle arvelt, et välisorkestreid ei kutsuta Eestisse nii palju, kui seni kavas oli. Koondama ei hakata kedagi. Ta tunnistas, et vastutab tehtud vigade eest ja tehti liialt riskantseid otsuseid. Leiten märkis, et mitmed suured projektid pole toonud oodatud tulu ja on tekkinud hoopss lisakulutusi.

«Eesti Kontserdi 2018 aasta prognoositav tegevustulem ei ole negatiivne. Küll aga tegeleb Eesti Kontserdi juhatus koostöös auditikomitee ning kultuuriministeeriumiga rahavoolise puudujäägiga, mis on osaliselt tingitud eelmistel perioodidel kantud kahjumist,» lisas SA Eesti Kontserdi kommunikatsiooni juht Silver Kuusik.

Et majandusolukorda leevendada, kaalub ministeerium Eesti Kontserdi aitamist ka 2019. aasta toetussumma arvelt ning Eesti Kontsert omakorda pidi välja pakkuma oma ettepanekud, mille arvelt kulusid kärpida.

Nõukogu tegi ministeeriumile ettepaneku halvas majandusseisus Eesti Kontserdi saneerimiseks. Saneerimist pidas minister aga liiga reljeefseks väljendiks.

Eesti Kontserdi eelarve on umbes 300 000 euroga miinuses, see on organisatsiooni eelarvest umbes kolm protsenti. Asutuse eelarve on umbes 9 miljonit eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles