Nõmme Kaljut lahutab meistritiitlist veel üks võit (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel alistas Nõmme Kalju võõrsil 5:0 Pärnu Vapruse. See tähendab, et Kalju on meistritiitli võitmisest vaid ühe võidu kaugusel.

Kalju väravad lõid 10. minutil Marko Brtan, 29. ja 90. minutil Rimo Hunt, 63. minutil Andrei Markovitš ning 73. minutil Trevor Elhi.

Kaljul on liigatabelis nüüd kirjas 83 punkti. Viimases voorus mängib Tallinna klubi kodus Narva Transiga. Pärnul kadus täna aga isegi teoreetiline võimalus pääseda üleminekumängudele. 35 mänguvooru järel ollakse 13 punktiga viimasel kohal, mis tähendab, et uuel hooajal mängib klubi esiliigas.

Galerii:

Intervjuu Nõmme Kalju ründaja Rimo Hundiga:

Intervjuu JK Pärnu Vaprus poolkaitsja Tõnis Vihmojaga:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Enne mängu:

Mõned nädalad tagasi tundus, et Kaljul on meistritiitel juba käes ning edasi on kõik vormistamise küsimus. Kõik on jätkuvalt Nõmme meeskonna kätes, kuid oktoobrikuus viigistati kõik neli mängu. Kui viigid Flora ja Levadiaga olid kasulikud pigem Kaljule, siis seejärel lepiti 2:2 viigiga Tartu Tammeka vastu ja viimati tehti kodus 0:0 viik Paide Linnameeskonnaga.

Tabelis ollakse 80 punktiga liidrid, kui Floral on samuti 80 punkti ja Levadia on kõigest kahe punkti kaugusel. Flora mängib laupäeval võõrsil Tammekaga ja Levadia samuti võõrsil Narva Transiga ehk eelviimase vooru ülesannetest on Kalju oma vähemalt paberil kõige lihtsam. Nõmme klubi eelis on see, et kui hooaeg lõpetatakse võrdsetel punktidel, on Kalju omavaheliste mängude võrdluses peal nii Flora kui ka Levadia vastu.

Pärnu omab veel teoreetilist lootust pääseda üleminekumängudele, kuid selleks tuleb meeskonnal alistada nii Kalju kui ka viimases voorus Kuressaare, kes neid praegu viie punktiga edestab. Isegi Kalju üllatamise korral peavad pärnakad lisaks lootma, et saarlased ei alista laupäeval võõrsil Tammekat. Kuid sel hooajal on Kalju võitnud Vaprust kõigis kolmes omavahelises mängus väravate vahega 17:0 ning eelmisel hooajal oldi pärnakatest paremad koondskooriga 21:3.

Kohtumist vilistab Joonas Jaanovits, keda abistavad Rando Kesküla ja Karolin Kaivoja. Neljas kohtunik on Reelika Turi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles