Postimees TV: väravavaht sai vihases derbis fännilt vastu vahtimist, muhku norinud peatreener langes mündiviskest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaa jalgpalliderbidest rääkides kuulub peatähelepanu Old Firmile ehk Glasgow katollikliku Celticu ja protestantliku Rangersi lahingule. Eile esitasid aga kõva avalduse peamiseks kõneaineks kerkida Edinburghi vutiklubid Hearts ja Hibernians.

Olgu kohe ära öeldud, et mäng lõppes 0:0 viigiga. See aga ei tähenda, et nähtud poleks korralikult mürglit, kus kannatajaks mõlemad meeskonnad.

Esmalt kodustaadionil mänginud Heartsi hädadest. Mängu 67. minutil läks tšehhist väravavaht Zdenek Zlamal külalismeeskonda poolehoidjate ees palli üles korjama, haaras mänguvahendi kätte … Ja sai lisaks kaasa ka ühe korraliku vasaksirge. Ilmselt oli Hiberniansi fännid vihale ajanud Florian Kamberi paar minutit varem saadud väga vastuoluline teine kollane ehk punane kaart.

Sellega märul aga ei piirdunud. Vähemuses mänginud Hibernians pidas vapralt vastu 91. minutini, kui Hearts lõpuks palli väravasse suutis saata. Kohtunik tõstis aga suluseisulipu ja külaliste peatreener Neil Lennon lõi lahti sellise tantsu, nagu oleks ta meeskond äsja kroonitud Meistrite liiga võitjaks. Heartsi fännide õrritamine lõppes talle aga valusalt – mees sai pihta tribüünidelt loobitud mündiga ja langes haavatuna murule.

Šoti jalgpalliliit on algatanud mängus toimunu üle uurimise.

Hearts on 11 mängu järel Šoti kõrgliiga liider, mängu vähem pidanud Celtic kaotab nelja punktiga. Hibernian on samuti veel 10 matsi peal ja liigas viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles