Reali uus (ajutine?) peatreener astus ametisse. Kellega on tegu?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Julen Lopetegui aeg Madridi Reali jalgpallimeeskonna tüüri juures jäi üürikeseks – mees püsis peatreeneriametis vaid neli ja pool kuud. Täna astus esimest korda esindusrivistuse trenni läbi viima Lopetegui asendaja, seni Reali duubelmeeskonda juhendanud Santiago Solari.

Kellega on täpsemalt tegu? Solari on endine poolkaitsja, kes veetis mängijana klubis viis hooaega, mille jooksul tuli kahel korral Hispaania liiga võitjaks ning korra sai suudelda ka Meistrite liiga trofeed. Realist liikus ta edasi Milaano Interisse ja teenis juurde kolm Itaalia meistritiitlit.

Reali naasis argentiinlane (11 mängu koondises) 2013. aastal ja duubelmeeskond usaldati tema juhendada 2016. aastal – kui seni seda rolli täitnud Zinedine Zidane’ist sai Rafael Benitezi asemel põhirivistuse peatreener.

Esialgu on Solari ametis peatreeneri kohusetäitjana, aga seda ametit ei tohi ta pidada üle kahe nädala. Nimelt nõuavad La Liga reeglid, et pärast peatreeneri ametist lahkumist, peab klubi hiljemalt kahe nädala jooksul ametisse nimetama püsiva asendaja, vastasel juhul hakkavad tiksuma trahvieurod. Kuigi Madridiga on seostatud ka näiteks Antonio Conte ja Mauricio Pochettinot, peavad kihlveokontorid kõige tõenäolisemaks, et amet usaldataksegi Solari hoolde. Teine soosik olevat hiljuti Londoni Chelseast vallandatud Conte, aga too peaks seetõttu loobuma inglastelt saadud 10 miljoni euro suurusest lahkumishüvitisest, mis aga talle sugugi meelepärane pole.

Järgmise kahe nädala sees peab Real kokku neli mängu – kolmapäeval kohtutakse Hispaania karikasarjas Melillaga, seejärel liigas Valladolidi Realiga, Meistrite liigas Plzeni Viktoriaga ja lõpuks taas La Ligas Celta Vigoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles