Õudus Võrumaal: loomi julmalt tapnud mees võeti vahele, noore koera elu päästa ei õnnestunud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassiema oma poegadega.
Kassiema oma poegadega. Foto: Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ

Tavaline esmaspäeva õhtu, inimesed on kodudes ja puhkavad pärast tööpäeva lõppu. Kassisõprade MTÜ-le saabub aga murekiri ühest Võru valla külakesest, kus vägivaldne mees järjepanu kassipoegi ja kutsikaid hävitab. 

Kirjutaja sõnul on peremees sama emakassi mitu pesakonda julmal viisil hävitanud. Osadest kassipoegadest on hoovis autoga üle sõidetud, teised vastu maad surnuks löödud. Peres on ka emane koer, kes on ketis iga isase koera paaritada ja poegib palju jaksab. Ka koerapoegade saatus ei ole parem — külarahvas kuuleb abitute loomade kiljatusi ja niutsumist ja pärast seda pole kutsikaid enam näha.

Emane koer on kõhn ja piinatud välimusega ning tema viimasest pesakonnast oli imekombel järele jäänud üks kutsikas, kes oli kirjutamise päevaks jõudnud kasvada nooreks koeraks. Ka tema oli ketis ja nägi nälginud välja.

«Suhtlemise käigus otsustame, et päästame juba samal ööl kassid ära,» rääkis MTÜ tegevjuht Katrin Gaver. «Meie õnneks oli kassiema nii tark, et tassis viis poega majast eemale põõsasse ja andis endast häälekalt märku.» Kinni püütud kassipere transporditi juba järgmisel päeval heasüdamliku teataja juurest ära ja nüüd on nad MTÜ hoiukodus.

Sama päeva õhtul võttis inimene Kassisõpradega taas ühendust ja andis teada, et hoovist oli kuulda koera kiljumist. Kohale jõudes selgus, et peremehe järgmiseks ohvriks oli saanud pesakonna viimane koer, kuid emaslooma mees puutunud ei olnud. 

«Selle noore koera vägivaldne peremees tappis, enda arust tark mees koristas ka keti ära,» rääkis Gaver. «Enam ei jää üle muud, kui ta vastutusele võtta. Kui seda ei tee politsei, vald ja veterinaaramet, teeme seda advokaadi abiga meie. Me päästsime kassipere noore koera elu hinnaga — see on valus teadmine ja seetõttu anname endast parima, et peremees karistuseta ei jääks.»

Siseparasiitide käes vaevlev kassiema Muska jääb elama hoiukodusse ning saab esimesel võimalusel steriliseeritud. Tema viis järeltulijat peavad samuti kõik vajalikud terviseprotseduurid läbima ning siis hakatakse neile uusi kodusid otsima. Siinkohal palub MTÜ abi, sest kuue kassi opereerimine läheb kulukaks ning päästjad tegutsevad vaid annetuste toel.

Kasse saad aidata pangaülekandega: 

Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ 

Swedbank EE442200221066745638 

Rahvusvaheline pangaülekanne:

Bank 1: Swedbank

Address: Liivalaia 8, 15040 Tallinn

IBAN: EE442200221066745638 

SWIFT/BIC: HABAEE2X 

Selgitus: «Vägivallatseja käest päästetud kassiema + tema 5 poega»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles