Postimees TV: Galaxy ja Zlatan mängisid edasipääsu ülivalusal kombel maha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA jalgpalliliigas MLS said selgeks viimased play-off'i pääsejad ning hoolimata suurepärasest võimalusest oskas end kohamängude ukse taha jätta Los Angeles Galaxy meeskond. Otsustav kohtumine kaotati kodus Houston Dynamole 2:0 eduseisust 2:3.

Kuna Galaxy ainus konkurent Real Salt Lake oli oma viimase mängu juba varem pidanud, oli neist punkti kaugusel olnud Galaxy ülesanne lihtne: kodus tuli Dynamot võita ja edasipääs olnuks tagatud. Kohtumine algaski kenasti, kui Ola Kamara 27. ja 30. minuti väravatest asuti mängu juhtima.

Dynamo tõi mängu pinge tagasi 57. minutil, kui kaitsjate ebakindluse kasutas ära Rommel Quioto. Kodumeeskonna seis läks hapuks 73. minutil, sest Romain Alessandrini tegi karistusalas rumala vea ja teenitud penaltist viigistas Mauro Manotas seisu. Galaxy kaitseliini kollektiivsele saamatusele pani vaid kuus minutit hiljem punkti taas Manotas, kes viis Dynamo juba 3:2 ette ja sellest hoobist kodumeeskond enam ei toibunudki.

Mängu lõpus jättis Sebastian Lletget kasutamata imelise võimaluse seis vähemalt viigistada ja üleminutitel võiduväravat jahtida. Kaheksandal lisaminutil sai veel punase kaardi vastast löönud Dynamo ründaja Ronaldo Peña , ent kohe kõlas ka kohtuniku lõpuvile.

Jalg oli juba ukse vahel, kuid...
Jalg oli juba ukse vahel, kuid... Foto: Eric Bolte / USA TODAY Sports / Scanpix

Läänekonverentsist pääsesid otse poolfinaali Kansas City Sporting ja Seattle Sounders, kohamängudega jätkavad ka Los Angeles FC, FC Dallas, Portland Timbers ja Real Salt Lake. Idakonverentsi kahe parema meeskonnana tagasid pääsu poolfinaali New York Red Bulls, kes krooniti ka põhiturniiri võitjaks, ning Atlanta United. Edasi pääsesid veel New York City FC, DC United, Columbus Crew ja Philadelphia Union.

Põhiturniiri parim väravakütt oli 31 väravat löönud Atlanta Unitedi ründaja Josef Martinez, Ibrahimovici arvele kanti 22 ja New York Red Bullis palliva Bradley Wright-Phillipsi arvele 20 tabamust. Enim sööte jagasid argentiinlane Luciano Acosta (DC United) ja tšehh Borek Dockal (Philadelphia Union), tehes mõlemad eeltöö 17 väravale.

Play-off'idega tehakse algust juba kolmapäeval ja seal kohtuvad:

  • DC United - Columbus Crew
  • New York City FC - Philadelphia Union
  • FC Dallas - Portland Timbers
  • Los Angeles FC - Real Salt Lake
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles