Video: libedaga kraavi sõitnud auto ehmatas juhti ilmselt sedavõrd, et temagi teelt välja sõitis (3)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele auto pardakaamera video, millelt on näha, et libedal teel võib väiksegi hoo pealt õnnetus juhtuda.

Videole jäänud õnnetus juhtus laupäeva lõuna paiku Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme maanteel Kanaküla ja Viljandi vahelisel lõigul.

„Arvatavasti, näinud vasakul kraavi sõitnud autot, eessõitja pidurdas,” rääkis video saatja. „Sõitsin kõrvale ja küsisin, kas tal on mobiil. Ta vastas, et on, ja tänas mind.”

Video teinu sõnade kohaselt oli autode kiirus umbes 50 kilomeetrit tunnis ja oletada võis, et kraavi sõitnud autol olid all suverehvid. „Tee oli lumelörtsine ja libe, talverehvidega oli kergem sõita,” lisas ta.

Õnnetuse ajal kattis teed lumelörts. „Lörtsist lund sadas paksult ja esimest sahka nägin Pärnust tulles alles enne Viljandit,” kommenteeris video autor teeolusid. „Kaks tundi sõitsin puhastamata teel.”

Politseile anti laupäeval Pärnumaal teada 11 libeduse tõttu juhtunud liiklusõnnetusest. Ainus inimvigatustega õnnetus juhtus kella 13.40 paiku Pärnu–Lihula maanteel Papsaare külas, kus kolme auto ahelavariis sai vigastada 44aastane naine.

Kõigi õnnetuste kohta ei pruugi politseil andmeid olla, sest plekimõlkimisi, kus inimesed viga ei saa ja õnnetuse põhjustaja on teada, lahendavad kindlustusfirmad.

Politsei soovitab suverehvidega talvise ilmaga liiklusse mitte minna ja eriti ettevaatlik olla varastel hommikutundidel, sest külmakraadid muudavad märjad teed libedaks. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles