Järelvaadatav: Curry ja Durant viskasid kahe peale kokku 69 punkti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Põhja-Ameerika korvpalliliiga NBA valitsev meister Golden State Warriors alistas võõral väljakul Brooklyn Netsi 120:114. Kohtumine on järelvaadatav.

Warriors domineeris mängu sisuliselt algusest lõpuni, kuid suurt eduseisu ei suutnud tiitlikaitsja Netsi ees saada. Nets püsis mängus sees ja lõpuks teenis Warriors vaid kuuepunktilise võidu. Paar minutit enne lõpusireeni olid Warriorsi edunumbrid 110:108, kuid duo Stephen Curry ja Kevin Durant korvid jätsid võidu Warriorsile.

Curry ja Durant viskasid vastavalt 35 ja 34 punkti ehk kogusid kahe peale kokku enam kui pooled Warriorsi punktidest. Netsi resultatiivseim oli 25 punkti kogunud D’Angelo Russell. Warriors teenis ühe kaotuse kõrvale hooaja kuuenda võidu, sealhulgas neljanda järjestikuse. Nets sai kahe võidu kõrvale hooaja neljanda kaotuse.

Tipphetked:

Netsi ja Warriorsi lahingu kõrval toimus läinud ööl veel kolm kohtumist. Koduväljakul said võidud kirja Oklahoma City Thunder ja Los Angeles Clippers, kes alistasid vastavalt Phoenix Sunsi 117:110 ja Washington Wizardsi 136:104. Võõral väljakul sai võidu Utah Jazz, kes alistas Dallas Mavericksi 113:104.

Möödunud ööl peetud mängud:

  • Brooklyn Nets – Golden State Warriors 114:120
  • Dallas Mavericks – Utah Jazz 104:113
  • Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 117:110
  • Los Angeles Clippers – Washington Wizards 136:104

Enne mängu:

Brooklyni peatreeneritooli hoiab mees, kes tõenäoliselt mitmel korral maitsnud mängijana meie Valmo Kriisa küünarnukki: nimelt pallis Kenny Atkinson 2003. aastal Amsterdami Astronautsi ridades Hollandi meistriliigas, samal aastal leotas flaami puitpõrandaid higiga meiegi igiliikur. Nüüd on Atkinson aga treenerina korvpallimeka teravaimas tipus ja saab järjekordse võimaluse alistada maailma tugevaim korvpallivõistkond, sedakorda treenerina. «Täna Valmo Kriisa, homme Golden State Warriors,» nagu ütleks siinkohal Andres Sõber.

Möödunud hooajal 28 võitu kogunud pealinlased astuvad meistritele vastu üsna tervena. Tagamängijast liider D´Angelo Russell on rivis, noor tsenter Jarrett Allen funktsioneerib nagu peab. Kohal on jõuline ääremängija Demarre Carroll ja möödunud hooajal õide puhkenud Caris LeVert. Aga newyorklastel on ka oma väikene saladus sügaval, sügaval südamepõhjas, mida keegi teine ei tea.

Selle saladuse nimi on Rodions Kurucs ja seda hääldatakse kange vidzeme-läti aktsendiga. Koiva jõe kaldalt pärit naabrimees valiti suvises draft’​is, mehele on jagunud kohe näpuotsaga ka mänguaega ja Võnnu mees ei jätnud võimalust kasutamata: möödunud kohtumises kostitas Indianat 12 punkti ja 6 lauaga, enne seda Knicksiga peaaegu samad numbrid: 11 punkti, 5 lauda.

Eestlasel on põhjust Brooklynile kaasa elada, sest Kurucs on peaaegu omamees. Eriti nüüd, kui meil korvpalliliiga on lätlastega ühine.

Eelvaate autor: Andri Kiige

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles